Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tüketim harcaması patladı

Düzenleyen:
Tüketim harcaması patladı

Ekonomi Haberleri

Tüketici teknolojileri pazarının 13 milyar liralık ciroya ulaşmasında beyaz eşyadaki vergi indirimlerinin pozitif katkısı ve akıllı telefonlara gösterilen yoğun talep etkili oldu.

Türkiye’de tüketici teknolojileri pazarı, bu yılın nisan-haziran çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,3 büyüyerek 13 milyar liralık ciroya ulaştı. Araştırma şirketi GfK tarafından açıklanan “GfK TEMAX Türkiye 2017 İkinci Çeyrek Sonuçları”na göre, özellikle beyaz eşya sektöründeki vergi indirimlerinin pozitif katkısıyla tüketici teknolojileri pazarındaki büyüme artarak devam etti. Nisan-haziran döneminde geçen senenin aynı dönemine göre ciroda pozitif büyüme oranı elde eden sektörler sırasıyla büyük beyaz eşya, telekom, tüketici elektroniği ve küçük ev aletleri olurken, ofis ekipmanları ve sarf malzemeleriyle görüntüleme ve bilgi teknolojileri sektörleri daraldı. Telekom sektörü ikinci çeyrekte yüzde 9 oranında büyüdü. Akıllı telefonların sektör büyümesindeki etkisi dışında, akıllı saatler ve mikrofonlu kulaklıkların satışı da ciroya olumlu katkı yaptı. Büyük beyaz eşya sektörü ise 3,6 milyar liralık ikinci çeyrek cirosuyla geçen senenin aynı döneme göre yüzde 25,6’lık büyüme oranı yakaladı. Yüksek büyüme oranlarında ÖTV kampanyasının devam etmesi de etkili oldu. Buzluk altta buzdolapları, 9 kg kapasiteli çamaşır makineleri ve dikey derin dondurucu kategorileri toplam sektör büyümesine en yüksek katkıyı sağlayan ürün grupları ve segmentler oldu. Küçük ev aletleri sektörü, bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,1’lik artışla 1,2 milyar liralık ciroya ulaştı. Cirosal olarak sırasıyla tost makineleri, saç kurutucular, sıcak içecek hazırlama makineleri, narenciye katı meyve sıkacakları, saç şekillendiriciler, elektrikli süpürgeler, ütü ve saç-sakal kesiciler en çok satışın yapıldığı ürünler olurken, tıraş makineleri, gıda hazırlama, su ısıtıcılar ve fritözlerin cirosunda daralma verilere yansıdı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...