Pakistanlı bakandan ABD'ye tokat

Düzenleyen:
Pakistanlı bakandan ABD'ye tokat

DÜNYA Haberleri

Orta Doğu’da dengeler değişirken siyaset ve diplomasinin başkenti Washington-Brüksel hattından Ankara-Moskova hattına taşınma yolunda ilerliyor. Pakistan Dışişleri Bakanı Havace Muhammet Asıf, ABD’ye yapacağı ziyaretini iptal etti. Bakan Asıf’ın bunun yerine Çin, Rusya ve Türkiye’ye ziyaret gerçekleştireceği duyuruldu.

Orta Doğu’da dengeler değişirken siyaset ve diplomasinin başkenti Washington-Brüksel hattından Ankara-Moskova hattına taşınma yolunda ilerliyor. ABD, Orta Doğu ve Güney Asya’da yeni stratejileri devreye sokmaya hazırlanıyor.

Ancak bölgede bulunan ülkeler, Amerika’nın bu planları konusunda hem temkinli davranıyor hem de yeni arayışlar içerisine giriyor. Bunun somut bir örneği son aylarda eski Başbakan Navaz Şerif’in istifası (istifaya zorlanması) ile sarsılan Pakistan’dan geldi.

Pakistan Dışişleri Bakanı Havace Muhammet Asıf, ABD’li mevkidaşı ve diğer yetkililerle görüşmek üzere ABD’ye yapacağı ziyaretini Pakistan Sena Meclisinin talebi doğrultusunda iptal etti. Bakan Asıf’ın bunun yerine Çin, Rusya ve Türkiye’ye ziyaret gerçekleştireceği duyuruldu.    

ABD’YE MESAJ

Ulusal Güvenlik Komitesi toplantısında, Asıf’ın söz konusu üç önemli ülkeyi ziyaret etmesi ve Amerika’nın karşısında İslamabad’ın yeni stratejisinin belirlenmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda, ABD’nin Afganistan’daki yeni stratejisi sert bir dille eleştirilerek, Pakistan’ın küresel terörizmle mücadelede yaptığı büyük fedakârlıkları göz ardı etmesinin hayal kırıklığı oluşturduğu belirtildi.

Pakistan diplomatları ve uzmanları, Asıf’ın söz konusu ziyaretlerinin, Afganistan’da barışın sağlanmasıyla ilgili bölgesel dostlarıyla anlaşmaya varabileceğine dair Beyaz Saray’a bir mesaj niteliğinde olduğunu söyledi. Selçuk Böke ANKARA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...