MİKK ile istihbarat tek elde

Düzenleyen:
MİKK ile  istihbarat  tek elde

GÜNDEM Haberleri

OHAL kapsamında yayımlanan son kanun hükmünde kararname (KHK) ile Cumhurbaşkanlığı’na bağlanan Millî İstihbarat Koordinasyon Kurulu (MİKK), tüm kurumlardan toplanan istihbaratların değerlendirme ve takibini yapacak.

Ünsal Ergel ANKARA
OHAL kapsamında yayımlanan son kanun hükmünde kararname (KHK) ile Cumhurbaşkanlığı’na bağlanan Millî İstihbarat Koordinasyon Kurulu (MİKK), tüm kurumlardan toplanan istihbaratların değerlendirme ve takibini yapacak. Devlet içerisindeki farklı istihbarat kuruluşlarının bilgi toplarken çakıştıkları, birbirlerinden bilgi sakladıkları gerekçesiyle bir üst kuruma ihtiyaç duyulmuş, bu yüzden de MİKK kurulmuştu. Bilgi paylaşımını ve istihbarat sonuçlarının takibini sağlamak amacıyla oluşturulan MİKK, yapılacak istihbarat çalışmasının hangi kurum tarafından nasıl çalışılacağını da denetliyor. Daha önce Başbakanlıkta toplanan MİKK’e MİT Müsteşarı Hakan Fidan başkanlık ediyordu. Son KHK ile Cumhurbaşkanlığı’na bağlanan MİKK, bundan sonraki toplantılarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapacak. Sivil ve askeri istihbarat kurumlarından yetkililerin katılacağı toplantılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek. Kanunda MİKK’in görevi ise “Kuruluş amacı Bakanlıklar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yükümlülüklerini yerine getirilmesini sağlamaktır.  İlgili kurumların arasındaki koordinasyonu sağlamaya çalışacaktır. İstihbarat çalışmaların yönetimi ve temel görüşlerini oluşturmayla görevli MİKK direkt olarak Cumhurbaşkanlığına bağlıdır” şeklinde açıklanıyor. İstihbaratın en üst kurumu olarak bilinen MİKK, bakanlıklar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yükümlülükleri çerçevesinde topladıkları istihbaratları, istihbarat görevlilerine verdikleri desteği, yardımları ve istihbarat karşı koyma konularında yaptıkları çalışmaları kurul bünyesinde tek tek değerlendiriyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...