Bu plan tutarsa Türkiye 'zenginler ligi'ne girecek

- Güncelleme:
Bu plan tutarsa Türkiye 'zenginler ligi'ne girecek

Ekonomi Haberleri

Hükümetin beş yıllık 'kalkınma planı' Meclis'te kabul edildi. Ekonomik büyüme artacak. İşsizlik, enflasyon ve cari açık azalacak.

Hükümetin beş yıllık 'kalkınma planı' Meclis'te kabul edildi. Ekonomik büyüme artacak. İşsizlik, enflasyon ve cari açık azalacak. Kişi başına gelir 16 bin dolara çıkacak ve Türkiye 'zenginler ligi'ne girecek. Türkiye 'zenginler ligi'nin kapısına dayandı, 5 yıl sonra içeri girecek... Hükümetin beş yıllık ekonomik yol haritası niteliğindeki 'kalkınma planı' Meclis'te kabul edildi. Plana göre, 5 yılın sonunda kişi başına gelir 16 bin dolara yükselecek ve Türkiye zenginler ligine girecek.
EKONOMİ YÜZDE 5,5 BÜYÜYECEK
Plana göre ayrıca, ekonomik büyüme artacak. İşsizlik, enflasyon ve cari açık azalacak. Özgürlük alanı da genişleyecek. 2.5 yılda 7 bin kişinin katılımıyla tamamlanan, 2014-2018 dönemine yönelik kalkınma planı, ekonominin önümüzdeki 5 yıl boyunca ortalama yüzde 5,5 oranında büyümesini öngörüyor.
ENFLASYON YÜZDE 5'İN ALTINDA
Enflasyonun da beş yıllık dönemde yüzde 5'in altında bir ortalama yakalaması hedeflendi. 2018 sonu için enflasyon hedefi yüzde 4,5. İhracatın 277 milyar dolara ulaşacağı hesaplanan 2018 sonunda kişi başına gelir için hedef de 15 bin 996 dolar. Cari açık hedefi, bu yıl için 5 milyar dolar aşağı çekildi.
ÖZGÜRLÜK ALANI GENİŞLETİLECEK
İşsizliğin de 5 yıl sonra yüzde 7,2'ye gerilemesi hedeflendi. Nüfusun 80 milyona ulaşacağı öngörülen planda, sosyal yaşama dair hedefler de var. Plana göre özgürlük alanı genişletilecek. Bireylere ve topluma daha mutlu bir yaşamın önünü açan, kapsayıcı, bütünleştirici, çoğulcu yeni bir anayasa en geniş mutabakatla hazırlanacak.
FİLM ENDÜSTRİSİNE TEŞVİK
Film endüstrisine, Türk kültürünün işlenmesi için teşvik verilecek. Kentsel dönüşüm, kültürel kimliğe uygunluk gözetilerek yapılacak. Çevre yönetiminde özel sektörün, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının rolü artırılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...