Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sayıları 40 bine ulaştı

Düzenleyen:
Sayıları 40 bine ulaştı

GÜNDEM Haberleri

Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Kurban Bayramı’nı ülkelerinde geçirmek için 40 bin Suriyeli ülkesine gitti. Suriyelilerin kendi aralarında izdiham oluşturması üzerine güvenlik güçleri, Suriyelileri sıraya koyarak guruplar halinde ülkelerine gönderiyor.

Kurban Bayramı’nı ülkelerinde geçirmek için Kilis Valiliğine başvuran 65 bin Suriyeliden 40 bini ülkesine gitti. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen binlerce Suriyeli, geceden kuyruğa girerek Öncüpınar Sınır Kapısı’nda yoğunluk oluşturdu. Öncüpınar Sınır Kapısı’nda yüzlerce metrelik uzun kuyruklar oluşturan Suriyeliler, Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Cerablus ve El Bab bölgelerine bayram için gidiyor. Bu bölgeler, Fırat Kalkanı harekatıyla barış, huzur ve güven ortamının sağlanmıştı.

Öte yandan, Öncüpınar Sınır Kapısı’nda kurulan sağlık merkezinde bulaşıcı hastalıklara karşı 0-15 yaş grubundaki Suriyeli çocukların eksik aşıları yapılıyor. 30 Ağustos tarihe kadar 65 bin kişinin ülkelerine geçmeleri bekleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...