Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Manisalı Adil Öksüz’den CHP’li Teczan'a suç duyurusu

Düzenleyen:
Manisalı Adil Öksüz’den CHP’li Teczan'a suç duyurusu

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın isim benzerliği nedeniyle karıştırarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 'Hava Kuvvetleri İmamı' firari Adil Öksüz'ün, Ankara, İstanbul, Elazığ ve İzmir arasında uçakla rahatça dolaştığı yönündeki iddiaları nedeniyle mağdur olan Salihlili Adil Öksüz, Salihli Cumhuriyet Savcılığı'nda CHP'li Tezcan hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri İmamı' firari Adil Öksüz'ün, Ankara, İstanbul, Elazığ ve İzmir arasında uçakla rahatça dolaştığı iddiası Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşayan ve isim benzerliği bulunan Adil Öksüz isimli vatandaşı zor durumda bıraktı. Sebze-meyve halinde toptancılık yapan 4 çocuk babası 40 yaşındaki Adil Öksüz bugün Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek CHP'li Tezcan hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun öncesinde Öksüz, avukatı Şakir Balcı ile beraber basın açıklaması yaptı. Seyahat ederken hiçbir sorun yaşamadığını ve seyahatlerini rahatlıkla yapabildiğini belirten Öksüz, "3 gün önce bize gelen bir telefonla gazetede bizim hakkımızda yayınlanan röportajı okuduk. Bundan rahatsızlık duyduk. Burada sonuçta benimle beraber kardeşimin isminin anılması, FETÖ gibi, Adil Öksüz gibi aynı kefeye konulmamız hoş bir durum değil. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu kişiler hakkında adli işlemleri başlatacağız. Bizim hakkımızda konuşulanlar hariç hala daha bu sabah, dün akşamdan beri çıkıp da Bülent beyin röportaj yapması, hala savcılarımızı zan altında bırakması, onları suçlaması... Gayet bizim savcılarımız görevini en iyi şekilde yapıyor. Emniyet teşkilatımız görevini en iyi şekilde yapıyor. Ben de bir Türk vatandaşıyım. Seyahatimi rahatlıkla yapıyorum. İsmimle gurur duyuyorum. Şerefli namuslu, bu ülke için canını rahat rahat verecek çok şerefli Adil Öksüz'ler var. Böyle kalkıp da çirkin politikalarla medyanın önünde siyaset yapmak bizim ismimizi kullanması hoş olmamış. Tabi bu süreçte gereken yetkilerimizin hepsini kullanacağız ona karşı. Devletimizin her zaman arkasındayız. Savcımızın, emniyet teşkilatımızın her zaman arkasındayız. Onlara da laf ettirtmeyiz. Kalkıp da şovmenlik yapmanın bir anlamı yok. Yasal süreci Şakir bey sürdürecek" dedi. 

Manisalı Adil Öksüz’den CHP’li Teczan'a suç duyurusu

''ÜST DÜZEY KİŞİLER TARAFINDAN SORUMLUUK GEREKTİREN BİR HAREKET''

Öksüz'ün avukatı Avukat Şakir Balcı ise, müvekkilinin ve ailesinin ciddi yara aldığını belirterek, "Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. Kendisi ve ailesi üzerinde oluşturulan çok ciddi maddi ve manevi bir yara var. Yara devam ediyor. Korkarım sebep olanlar, durumu bir an evvel insani anlamda da tamir etme ihtiyacı duyarlar. Bu noktada ailenin ve kendisinin almış olduğu yarayla muhtelif hukuki yolları değerlendireceğiz. Belki de Türkiye'de en kritik isimlerden birisiyle isim benzerliğine tabi olmak kaydıyla bir kurban tespit edilmesi, bu kadar üst düzey kişilerin ağzından konuların telaffuz edilmesi ciddi anlamda gaf ötesinde, ahlaki anlamda, siyasi anlamda, hukuki anlamda sorumluluk gerektiren bir hareket. Hukuki anlamda ailenin ve kendisinin içine düşürüldüğü durumun müdafaasını gerekli karşılıkları vermek için adli çalışma başlatacağız" dedi. 

 

''HESAP SORACAĞIZ''

Müvekkilinin FETÖ'nün kritik isimlerinden biri olan Adil Öksüz'le karıştırılmasının ciddi bir mesele olduğunu söyleyen Balcı, "Söz edilen isim rastgele bir isim değil. Basit bir isim benzerliğini, basit bir T.C. numarası üzerinden tespit ederek kişilerin farklı kişiler olduğunu tespit etmek an meselesiyken böyle küçük ve basit bir çalışmaya girişmeyerek bu denli ağır, bana aktardığına göre aile 2-3 gündür uykusuz perişan, bu denli basit bir araştırmayla ortaya çıkabilecek durumu popülizmi, siyaseti ya da başka angajmanları ortaya koyarak bir aileyi çiğneyip geçmek adına kamuoyunun medyanın önüne atmak doğrusu şık, ahlaki değil. Gerekli hukuki zemindeki hesapları soracağız. Bugün itibariyle hukuki süreci başlatacağız. Çok büyük yanlış oldu. Umuyorum ailenin içerisinde bulunduğu mağduriyeti hukuk kanalıyla ve hukuki yöntemlerle gidermiş olacağız" diye konuştu. 

 

''HEM TAZMİNAT HEM DE CEZA İÇERİKLİ SUÇLAR TESPİT EDİYORUZ''

Açacakları dava hakkında konuşan Avukat Balcı, "3 cepheli bir hadise var karşımızda. Konuyu yazılı ve görsel basına taşıyan ilgili basın kuruluşlarıyla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Onlar bakımından tekzip yöntemi de dahil başvuru. Doğru ve dikkatli haber yapmamalarına dair basın kuruluşları üzerinden açılacak tazminat davaları var. Konuyu haberleştiren, ailevi ve müvekkili kamuoyunun önüne koyan ilgili siyasi makam ve kişiler üzerinden de hem tazminat hem de ceza hukuku bakımından hakaret içerikli hukuki davaları açacağız. Hem tazminat hem de ceza içerikli suçlar tespit ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Manisalı Adil Öksüz’den CHP’li Teczan'a suç duyurusu

''YERİ GELDİĞİ ZAMAN TANKIN ALTINA DA YATMAYI BİLİYORUZ''

Türk vatandaşı olmakla gurur duyduğunu yineleyen Öksüz, "Ben Türkiye vatandaşıyım. Vatanıma, bayrağıma bağlı bir insanım. Yeri geldiği zaman tankın altına da yatmayı biliyoruz. FETÖ'nün şerefsizi gibi bu ülkede vatan hainliği yapıp da kaçıp gitmiyoruz. Bu ülkemize sahip çıkıyoruz. Nice Adil Öksüzler var. Nice babayiğitler var. Savcılarımız, emniyet görevlilerimiz görevlerini en iyi şekilde yapıyorlar. Çünkü seyahatlerimde bana hiçbir sorun çıkarmıyorlar. Bu nüfus cüzdanıyla bana sıkıntı çıkarırlarsa o zaman bana görevlerini yapmıyorlar diyeceğim ama bu cüzdanla rahatlıkla Türkiye'nin her yerine seyahat yapabiliyorum. Demek ki savcılarımız da görevlerini yapıyor. Polis teşkilatımız da görevini yapıyor. Çünkü havaalanlarında geçmek zor. Bugüne kadar bu kimlikle gurur duydum. Bu kimlikle hiçbir zaman engellenmedim. Devletimiz tarafından mağduriyete düşmedim. Ta ki siyasi bir kişinin böyle bir mağduriyete beni sokmasına kadar" dedi. 
 

''BU DAVA BÜTÜN MAĞDUR OLAN ADİL ÖKSÜZLER İÇİN''

Davanın isim benzerliği nedeniyle mağduriyet yaşayabilecek diğer Adil Öksüz'leri de korumaya alabileceğini sözlerine ekleyen Avukat Şakir Balcı, "Türkiye 15 Temmuz'dan itibaren zor bir süreçten geçiyor. Bu süreç içerisinde çok ciddi bir nüfus, şüpheli ve sanık sayısını devletimiz takip ediyor. Bu çerçevede zaman zaman Cumhuriyet Savcılıklarımızın emniyet teşkilatımızın bünyesinde değişik kişiler soruşturma altında kalabilir, gözaltında kalabilir. Değerlendirme içerisinde kalabilir. Bizim için hassas olan baki tespitleri doğru olarak yapıp şüphe ya da kaygı uyandıran konularda kişileri durumdan ayıklamaktır. Burada gördüğümüz şey söz konusu beyanlarda geçen konu cumhuriyet savcıları ve emniyetle ilgili değildir. Müvekkil haklarını bilmektedir. O açıklama işin tuzu biberi olmuş. Samimi bir açıklama olmadığını söylemek lazım. Belli makamlara gelmiş kişilerin isim telaffuzlarında çok dikkatli olması lazım. Bu Adil Öksüz kardeşimiz üzerinden onları da koruma altına almış oluyoruz. Çok dikkat edilmesi gereken bir konu" diye konuştu. 
Öksüz ve avukatı Balcı, basın açıklamasının ardından Salihli Adalet Sarayı'na girerek konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu. 
Öte yandan, Salihli Adalet Sarayı önünde yapılan açıklamayı vatandaşlar da ilgiyle izledi. Vatandaşlar basın açıklamasının sonuna kadar kalarak olayı tüm detaylarıyla dinleme imkanı buldu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...