Irak Meclis Başkanı Cuburi: Irak'ta beli kırılan DEAŞ, ülkedeki gücünü yitirdi

Düzenleyen:
Irak Meclis Başkanı Cuburi: Irak'ta beli kırılan DEAŞ, ülkedeki gücünü yitirdi

DÜNYA Haberleri

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, terör örgütü DEAŞ'ın ülkedeki gücünü yitirdiğini söyledi.

Cuburi, başkent Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, DEAŞ'la mücadelede ve Kerkük kentinde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cuburi, "Irak'ta beli kırılan DEAŞ, ülkedeki gücünü yitirdi. Telafer'de gösterilen ilerleme büyük başarıdır." dedi.

Kerkük'teki Arapları hedef alan ihlallere ilişkin ise Cuburi, "Kentteki sivilleri kaçırmak ve öldürmek suretiyle karışıklık oluşturmak isteyenlere izin verilmemeli." diye konuştu.

Cuburi, yaşadıkları bölgelerin DEAŞ'tan kurtarılmasına rağmen (Sünni) sivillerin evlerine dönmelerinin engellenmesini eleştirerek, bunun yasal olmadığı gibi ahlak ve mantığa da aykırı olduğunu vurguladı.

''KERKÜK MERKEZİ YÖNETİME BAĞLIDIR''

Kerkük'ün statüsü hakkında ise Cuburi, "Kerkük, güvenlik ve idari olarak merkezi yönetime bağlıdır." ifadesini kullandı.

Cuburi, ülkedeki genel seçimlerin erteleneceği iddialarına ilişkin de şunları söyledi: "Seçimlerin ertelenmesi hukuki tartışmalara girmemize yol açar. DEAŞ'tan henüz kurtarılamayan veya kurtarılmasına rağmen halkın evlerine dönemediği bölgeler olduğu göz önüne alındığında buralarda seçimlerin yapılması ne kadar doğru olabilir? Başarılı bir seçim yapılabilmesi için uygun atmosferin sağlanması lazım."

Meclis Başkanı Cuburi ayrıca, "Irak'ın mezhepsel ve toplumsal çatışma dönemini geride bıraktığını" savundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...