Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NTV'nin ünlü dergisi, Gezi olaylarını yazınca kapatıldı

NTV'nin ünlü dergisi, Gezi olaylarını yazınca kapatıldı

GÜNDEM Haberleri

Doğuş Yayın Grubu bünyesinde yayımlanan NTV Tarih dergisi Gezi olaylarıyla ilgili hazırlanan özel sayısı nedeniyle kapatıldı.

Doğuş Yayın Grubu bünyesinde yayımlanan NTV Tarih dergisi Gezi olaylarıyla ilgili hazırlanan özel sayısı nedeniyle kapatıldı. Yayımlanmayan sayının "#yaşarken yazılan tarih" başlıklı kapağı sosyal medyada paylaşılırken derginin yayın yönetmeni Gürsel Göncü "Biz işimizi yaptık. Yazık oldu" dedi. Gezi'yle ilgili özel sayısının Doğuş Yayın Grubu'nda krize neden olduğu haberlerinin ardından, NTV Tarih'in bu ayki sayısı yayımlanmadı. "Yaşarken Yazılan Tarih" Facebook hesabından dergi yönetimi tarafından yapılan açıklamada "NTV Tarih dergisinin Temmuz sayısı, yönetimin aldığı karar doğrultusunda yayınlanmadı. Derginin yayını da durduruldu. Dergimiz "Yaşarken Yazılan Tarih" başlığıyla, Gezi eylemlerinden yola çıkarak hazırlanmış bir özel sayı niteliğindeydi" ifadeleri kullanıldı.
El emeği göz nuru bir marka
Yayın hayatına 2009'a başlayan derginin yayın yönetmeni Gürsel Göncü, Taraf 'ın sorularını yanıtlarken "Biz, dergi kurulduğu günden beri ne yapıyorsa onu yaptık, işimizi yaptık. Bu dergi hep aktüel olayların tarihi boyutlarına yer veren bir popüler tarih dergisi oldu. Muhteşem Yüzyıl, Dersim, 27 Mayıs'la ilgili de durum aynıydı. Gündemdeki hadiseleri tarihi boyutlarıyla öne çıkarmak bizim yapmamız gereken bir şey. Gezi olaylarıyla ilgili de böyle yapmamız son derece doğal. Başka bir şey olsa zaten olmazdı. Bunu siyasi bir pozisyon almak için yapmadık. Biz işimizi yaptık. Bundan sonrası yönetimin bileceği bir iş" dedi.
Göncü duygularını anlatırken ise şu ifadeleri kullandı: "Hissiyat şu: Bu sadece Doğuş Grubu'nun değil Türkiye'nin bir markasıydı, son yıllarda medyada çıkarılmış en önemli yerli markaydı. O bakımdan büyük bir kayıp. Çok büyük üzüntü hissediyorum. El emeği göz nuru, özgün içerikli bir dergi yapmak Türkiye'de pek olan bir şey değildi. Yazık oldu. Çok üzgünüm." Göncü, yayımlanmayan sayıda çok büyük emek olduğunu belirtirken okura ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını da söyledi.
Fevkalade nüsha
NTV Tarih 'in sosyal medyada paylaşılan kapağında "fevkalede nüsha" ibaresi ve Gezi olaylarının sembolü haline gelen kırmızılı kadın fotoğrafının Taha Alkan tarafından minyatür şeklinde hazırlanan illüstrasyonu yer aldı. "#yaşarken yazılan tarih" başlığı "Türkiye'yi sarsan 19 günün saat saat dönüm noktaları" üst başlığıyla birlikte kullanıldı.
Doğuş Yayın Grubu altında faaliyet gösteren NTV haber kanalı Gezi eylemlerine yayınlarında yeterince yer vermediği için kamuoyunda yoğun şekilde eleştirilmiş, grubun CEO'su Cem Aydın 13 haziranda görevinden istifa etmişti. Geçtiğimiz günlerde de Doğuş Yayın Grubu Dergilerinden Sorumlu Genel Müdür Neyyire Özkan görevinden ayrılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...