Poroşenko: Ateşkese uymaya devam ediyoruz

Poroşenko: Ateşkese uymaya devam ediyoruz

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle ülkenin doğusunda ilan edilen ateşkese uymaya devam ettiklerini bildirdi.

Poroşenko, sosyal medya hesabından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Ukrayna krizi ile ilgili ortak açıklamasını değerlendirdi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle ilan edilen ateşkesi sağlamasına yönelik Macron ve Merkel’in ısrarlı çağrısını memnuniyetle karşıladığını belirten Poroşenko, “Kendi tarafımdan Ukrayna silahlı kuvvetleri yöneticilerini ateşkese uymaya devam etmeleri talimatı verdim.” ifadesini kullandı.
Poroşenko, ayrıca, Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü sağlamak amacıyla barış sürecinin ilerlemesi için ilan edilen ateşkesin kapsamlı bir şekilde olmasını istedi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ortak bir yazılı açıklama yaparak, Donbas'ta ilan edilen ateşkes anlaşmasını uygulamak için Rusya ve Ukrayna'nın çabalarını artırmaları çağrısında bulunmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...