Önce yazılan daha şanslı

Düzenleyen:
Önce yazılan daha şanslı

GÜNDEM Haberleri

Diyanet işleri Başkan Vekili Ekrem Keleş: 4 bin 391 şehit yakınını araya aldık, tek bir itiraz gelmedi.

İrfan Özfatura MEKKE
Hac için bu yıl müracaat edenler çekilişe bir kura ile katılıyor, on yıl evvel yazılanlar ise 10x10 yüz kura ile... Diyanet işleri Başkan Vekili Ekrem Keleş, hac talepleri ile ilgili sorularımızı cevapladı. Kota uygulamasından mustarip olduklarını ancak ellerinden bir şey gelmediğini söyleyen Başkan, şunları söyledi: Bugüne kadar, 1 milyon 800 bin insanımız resmen başvurmuş, kotamız ise sadece 80 bin. Önce sıraya dizmiştik, baktık insanlarımızın ümidi kırıldı, 20 yıl sonra kim öle kim kala… Sonra kura çektik bu sefer önce müracaat edenler gönül koydular. Bu iş bizi çok üzüyor ve çok düşündürüyor. Şimdi makul bir yol bulduk, bu yıl müracaat eden bir kura ile katılıyor, üç yıl evvel müracaat eden 3x3=9 kura ile… On yıl evvel müracaat eden ise 10x10=100 kura ile. Artık kime çıkarsa… Bu arada 4 bin 391 şehit yakınını araya aldık, tek bir itiraz gelmedi. Bu da milletimizin vefasını gösteriyor. Diyanet Teşkilatı olarak 40 yıldır bu işi yapıyoruz, büyük bir tecrübe kazandık. Bütün hacılarını oda sistemine geçiren, eşiyle ve çocuğuyla kalmasını sağlayan başka bir ülke yok. Bu yıl Mekke hastanemiz ödüle layık bulundu, mutfağımız zaten rakipsiz çalışıyor. Düzgün otobüslerin, klimalı çadırların bir maliyeti var ama masraftan kaçmıyoruz. Çünkü onlar Cenab-ı Allah’ın misafirleri, her konfora layıklar. Evet, hacca gelebilmek büyük nimet ama hacı kalabilmek de önemli, burada edindiğimiz alışkanlıkları memleketimize taşımalıyız. Gidişimizle dönüşümüz arasında bir fark olmalı. Bu yıl yurt içinden ve dışından 91 bin 882 hacı adayımız mübarek topraklara ulaştı. Dönüşler 6 Eylül’de başlayacak.
Önce yazılan daha şanslı

Yürüyerek 40, arabayla 140 dakika
Mekke senenin en kesif günlerinden birini yaşıyor. Servis otobüsleri hizmetten çekildi, taksi fiyatları el yakıyor. Arabaya binmenin de pek manası yok, zira Türklerin yoğun oldukları Aziziye bölgesinden Harem-i şerife yürümek 40 dakika çekerken otomobile binenler saatlerce trafiğe saplanıyor.
Hacca gelenlerin yaş ortalaması 59
Bu yıl 464 kafile ile geldiklerini belirten Diyanet işleri Başkan Vekili Ekrem Keleş “Hacdaki yaş ortalaması 59. Çok sayıda yaşlı bulunuyor. Onlar bize emanet. Görevlilerimize eğitimlerle bu emanete nasıl sahip çıkacakları hususunda gerekli motivasyon verilmektedir. Bu motiveyle görevlilerimiz büyük bir fedakarlık göstererek hacılarımızın vazifesini hakkıyla eda edip dönmeleri hususunda gereken gayretleri göstermektedirler” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...