Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çocuğunuzu korsan servise yazdırmayın

Düzenleyen:
Çocuğunuzu korsan  servise yazdırmayın

Ekonomi Haberleri

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı’nın ardından başlayacak yeni eğitim döneminde, velilerin, meslek odasına kayıtlı olmayan servis araçlarını tercih etmemesini istedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı’nın ardından başlayacak yeni eğitim döneminde, velilerin, meslek odasına kayıtlı olmayan servis araçlarını tercih etmemesini istedi. Ebeveynlerin, uygun fiyatlı ya da tanıdık kıstaslarına göre servise yazdırdığını bildiren Palandöken “Çocukların başına herhangi bir şey geldiğinde, servis aracı kimin üzerine kayıtlı, şoför kimdir, her şeyi öğrenebilmek ve işlem yapabilmek için meslek odası kaydı çok önemli. 60 binin üzerinde kayıtlı servis bulunuyor” dedi. Avukat Cevat Kazma da uyarıda bulunarak “Veliler, sözleşme yapmadan önce aracın tüm yetki belgelerini ve izinlerini kontrol etmeli. 26 yaşından küçük olanlar servis şoförlüğü yapamaz. Şoförlerin, en az 5 yıllık E sınıfı ya da en az 7 yıllık B sınıfı sürücü belgesine sahip olması gerekiyor. Ayrıca 5 yılda bir sağlıklı olduklarını gösteren raporunu alması da zorunlu” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...