Eğiste Viyadüğü İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayacak

Düzenleyen:
Eğiste Viyadüğü İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayacak

Ekonomi Haberleri

Konya’nın Hadim ilçesinde, Toroslar üzerine inşa edilen Türkiye’nin en yüksek ayaklı “gerdanlığı” Eğiste Viyadüğü, 42 ila 166 metrelik 8 ayaklı yapısıyla, İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayacak

Konya’nın Hadim ilçesinde, Toroslar üzerine inşa edilen Türkiye’nin en yüksek ayaklı “gerdanlığı” Eğiste Viyadüğü, 42 ila 166 metrelik 8 ayaklı yapısıyla, İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayacak. Karayolunun Hadim ilçe sınırlarındaki dik yokuş ve keskin virajla aşılan Eğiste deresi bölümünde yapımına başlanan viyadük, ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak. Konya ve Antalya arasını daha da kısaltacak güzergahta çalışmalar aralıksız sürüyor. Trafik, yol ve sürüş güvenliğinin artırılması için yapımı planlanan Eğiste Viyadüğü’nün tamamlanmasıyla mevcut yol yaklaşık 4 bin 400 metre kısalacak.
Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, yaptığı açıklamada, bölgeye yapılan en büyük yatırımlardan olan viyadüğün Konya-Antalya arasını da kısaltacağını söyledi. Çalışmaların hızla ilerlediğine dikkati çeken Hadimioğlu “İlçemizin bugüne kadar tek seferde aldığı en büyük yatırımlarından birisi olan Eğiste Viyadüğü’nün toplam maliyeti 220 milyon lira. Projenin tamamlanmasıyla Konya-Alanya arası 2 saate inecek. Bin 372 metre uzunluğunda olacak viyadük hem Konyamız hem ülkemiz adına umut vadeden büyük bir yatırım” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...