ASELSAN projelerini dışarıya sızdırmışlar

Düzenleyen:
ASELSAN projelerini dışarıya sızdırmışlar

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin göz bebeği kurum tarafından yürütülen bazı projelerin örgüt üyeleri tarafından çalındığı tespit edildi.

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün ASELSAN yapılanmasına ilişkin 6 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, örgütün ihaneti bir kez daha gözler önüne serildi.
Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Mustafa Gökçe tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ASELSAN’da görevli olan veya daha önce görev yaparak çeşitli nedenlerle kurumdan ayrılan toplam 94 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Söz konusu kişilerden 41’i tutuklanırken, 42’si ise adli kontrol şartıyla serbest, 9’u halen firari ve 2 şüpheli ise daha önceki soruşturmalar kapsamında tutuklandığı kaydedildi. Yürütülen soruşturma kapsamında şimdiye kadar 34 şüpheli hakkındaki iddianame tamamlandı. 58 kişi hakkında yürütülen soruşturmada ise sürüyor. Savcılık ilk aşamada “Pensilvanya Grubu” olarak adlandırılan 6 eski ASELSAN çalışanı hakkında dava açtı. Hazırlanan iddianamede, FETÖ’nün ASELSAN yapılanmasına ilişkin kritik tespitler yapıldı. İddianamede “Bağımsız Türkiye konseptinde stratejik öneme sahip, yerli savunma sistemlerinin dışa bağımlılıktan kurtarılması ve millileştirilmesi adına Türk savunma sanayinin son yıllarda yaptığı büyük atılımların, küresel güçleri ve onların Türkiye’deki uzantılarından biri olan FETÖ’yü rahatsız ettiği” belirtildi. Milli tank, gemi, uçak, helikopter, İHA, uzun menzilli füze savunma sistemleri, silah v.b. projelerin büyüklüğü Türkiye’nin bölgedeki caydırıcı gücünü artırdığı için küresel güçlerin ve onların istihbarat servislerinin hedefi haline geldiğine dikkat çekilen iddianamede,  “Dünya çapında örgütlenen aşırı ihtiraslı FETÖ’yü kontrol ederek Türkiye’ye karşı kullandığı, bu kapsamda savunma sanayinin de FETÖ tarafından hedef alındı” denildi.
 MAHREM YAPILANMA
İddianamede FETÖ üyelerinin başlangıçta ASELSAN’da dağınık bir şekilde örgütsel faaliyetlerini sürdürdüğüne vurgu yapıldı. Bu kapsamda FETÖ’nün 2005 yılında örgüt kuruluşu Memurlar Vakfında yapılan toplantı sonunda müstakil bir Aselsan Grubu’nun kurulmasının kararlaştırıldığı bildirilen iddianamede, örgütün yargı, emniyet, mülkiye, TSK ve MİT’te olduğu gibi ASELSAN’da da mahrem hizmetler yapılanmasına benzer bir yapılanmaya gittiği kaydedildi. İddianamede, FETÖ’cü personelin yurt içi ve yurt dışı görev harcırahlarından himmet adı altında belirli oranlarda pay alınarak, örgüte maddi gelir sağladığı vurgulanarak, “FETÖ üyelerinin, maaşlarını aldıkları bankanın her yıl  ‘maaş promosyonu’ olarak verdiği paraları, bahse konu maaş promosyonu ödemesinin ‘dinen caiz olmadığı’ gerekçesiyle hücresel yapı içerisinde bağlı oldukları grup abisine elden verdikleri anlaşılmıştır” denildi.
PROJELER ÇALINDI
FETÖ ihanetinin gözler önüne serildiği iddianamede, şu ifadelere yer verildi: “Bazı şüphelilere ait internet e-posta kayıtlarının eklerinde Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Güvenliği Yönergesi’ne aykırı olarak ‘Hizmete Özel’ gizlilik dereceli proje belgeleri içeren dosyalar bulunduğu, bahse konu yönergeye aykırı olarak internet ağına bağlanan cihazlarda ve e-postalarda tespit edilen gizlilik dereceli belgeler tespit edildi. ASELSAN tarafından yürütülen bazı projelerin örgütün kurum yapılanması içerisinde yer alan bazı örgüt üyeleri tarafından dışarıya sızdırıldığı tespit edilmiştir.”
HER AY “KUTSAL HOCA PAYI”
İddianamede, himmet parası adı altında toplanan bahse konu paralardan her 10 bin ABD doları civarındaki bir paranın, ASELSAN yapılanması içerisinde yer alan bir örgüt üyesi tarafından “Kutsal Hoca Payı” olarak FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e görüldüğü belirtildi.
İŞTE FETÖ’CÜLERİN UYGULADIĞI TEDBİRLER
İddianamede, ASELSAN’da FETÖ mensuplarının uyguladığı tedbirler ve örgütsel faaliyetler anlatıldı. İddianamede örgüt mensuplarının aldığı önlemlerden bazıları şöyle:
TELEFON TAKTİĞİ: Örgüt toplantılarından cep telefonları kapatılıp toplanarak başka bir odada muhafaza ediliyor. Örgüt toplantılarında dinlenecek veya izlenecek Gülen’e ait vaaz videolarının harici hard diskte taşınıyor.
İKİ HAT: Biri kendi adlarına, diğeri farklı kişiler adına en az 2 GSM hattı kullanıyorlar. Örgütsel görüşmeleri kendi adlarına kayıtlı olmayan GSM hattı ile yapıyorlar. Sık sık telefon numarası değiştiriyorlar. 
GİZLİ ABDEST ALIYORLAR: Kendilerini gizlemek için top sakal bırakıyorlar, küpe takıyorlar, iş yerinde gizli abdest alıyorlar, namazı ima ile kılıyorla. Ramazan’da  açıktan yemek yiyorlar, alkol kullanıyorlar.
FİŞLEME YAPILIYOR: Grup abisi ve kendisine bağlı hücresel yapı içerisindeki örgüt üyelerinin katılımıyla haftada bir, iki hafta da bir veya ayda bir yapılan örgüt toplantıları düzenleniyor. Bu toplantılarda; örgüt üyeleri vasıtasıyla kurumda görev yapan personel hakkında toplanan bilgiler konuşuluyor.
PROJELERE ÖZEL PROGRAM: Örgüt üyeleri vasıtasıyla, kurumdaki gelişmeler, hizmet alımı yapılan tedarikçi firmaların durumu, ASELSAN tarafından yürütülen projeler, projelerin durumu ve hangi aşamada olduğu konularında toplanan bilgiler, özel şifrelenmiş bir program ile kayıt alınıyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...