Alkol rezaleti cezasız kalmadı

Düzenleyen:
Alkol rezaleti cezasız kalmadı

GÜNDEM Haberleri

Partiden ihraç edilen o kişilere devlet de 6 bin 100 TL ceza kesti. CHP kamptaki partilileri de hoparlörle ‘alkol almayın’ diye uyardı.

CHP’nin sözde ‘Adalet Kurultayı’ düzenlediği şehitlik alanında partililerin gece alkol alıp, göbek atmaları büyük tepki çekmişti. Sosyal medyada kısa sürede hızla yayılan görüntülere CHP önce ‘düzmece’ dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Medya hesabından gerçek olup olmadığı belli olmayan bazı görüntüleri paylaşarak, bu büyük önemli toplantıya çamur atma telaşı içindeler” demiş, alanda alkol alındığı iddialarını yalanlamıştı. Tezcan, daha sonra yaptığı yazılı açıklamada ise, şehitliklerde alkol alındığını doğrulayarak, “Kendini bilmez birkaç kişinin kamp alanının ana konaklama bölgesi dışında alkol aldığı akşam saatlerinde tespit edilmiştir. Alkol aldığı tespit edilen bu 3 kişi derhal kamp alanından çıkarılmış, bir daha girişleri yasaklanmıştır. Ayrıca parti üyelikleri de tespit edilen bu kişilerin ihraç işlemlerine başlanmıştır” demişti. 
Tezcan, bu kişilerin parti üyeliğinden de ihraç edileceğini belirtti. Bu 3 kişinin belediye çalışanı olduğu, işlerine de son verileceği öğrenildi. 
Çıkan haberler ve yayınlanan görüntüler üzerine harekete geçen Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alanı, CHP’ye resmî yazı göndererek, alkol aldıkları tespit edilen 3 kişinin ismini istedi. Tarihî Alan Başkanlığı, tespit edilen 3 şahsa kişi başı 6 bin 100 TL idari para cezası kesecek. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, yaşanan alkol rezaletine ilişkin “CHP yönetiminin taahhütlerine, sorumluluklarına, tarihe ve ecdada sahip çıkarak bu haddini bilmezlerden hesap sormasını ve bu şahıslar hakkında gereğini yapmasını bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 

ŞEHİTLERE SAYGISIZLIĞA PANKARTLI TEPKİ 
Yaşanan rezaletin ardından AK Parti Çanakkale İl Gençlik Kolları üyeleri teknelerle Çanakkale Boğazı’na açılarak, ‘Kontrollü Başkan, Kılıçdaroğlu...’ gibi yazıların yer aldığı karikatürlü pankartlar açtı. Tekneler yaklaşık bir saat boyunca Çanakkale kordonunda görülebilecek şekilde tur attı. Şehrin bazı noktalarına açılan pankartlarda da Kılıçdaroğlu ve CHP’li Elif Doğan Türkmen’e gönderme yapıldı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...