Mangalda 15 cm sınırı

Düzenleyen:
Mangalda 15 cm sınırı

SAĞLIK Haberleri

Kurban Bayramı ile ilgili beslenme tavsiyelerinde her ne kadar eti haşlama ya da ızgara şeklinde tüketmekten söz edilse de, mangal Türk halkının vazgeçilmez et pişirme yöntemlerinden biri.

Kurban Bayramı ile ilgili beslenme tavsiyelerinde her ne kadar eti haşlama ya da ızgara şeklinde tüketmekten söz edilse de, mangal Türk halkının vazgeçilmez et pişirme yöntemlerinden biri. Özellikle etin bol olduğu dönemde mangal yapmanın önlenemeyeceğini vurgulayan uzmanlar alevin kanserojen etkisini azaltmak için belirli kurallara uyulması gerektiğini vurguluyorlar. Etin dış kısmının yanarak kabuklaşması sonucunda kanserojen maddelerin açığa çıktığını Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, “Mangal kömürü ile et arasındaki mesafe en az 15 cm olmalıdır. Mangaldaki kömür ve kömür tozları, et üzerine sinerek kansorejen etki yapar. Ayrıca etin yüksek ateşe maruz bırakılması B1, B6, B12, folikasit gibi birçok vitamin kaybına sebep olduğu gibi aynı zamanda proteinin de özelliğinin kaybolmasına sebep olur” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...