Potanın çileği eksik

Düzenleyen:
Potanın çileği eksik

SPOR Haberleri

Avrupa’da yoğun geçen sezon, oyuncuların NBA hedefi ve sakatlıklar birçok yıldızın şampiyonaya gelememesine yol açtı

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası’na artık sayılı saatler kaldı. 31 Ağustos - 17 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek bu turnuva, Avrupa’nın en iyi 24 millî takımını bir araya getirecek. Her grupta 6 takımın olduğu turnuvanın grup maçları Finlandiya (A grubu), İsrail (B grubu), Romanya (C grubu) ve Türkiye (D grubu) olmak üzere 4 farklı ülkede yapılacak. Turnuvada finallerin ev sahibi ise İstanbul olacak. EuroBasket 2017’de, birçok yıldız sakatlık ve özel nedenlerinden ötürü yer alamayacak. Avrupa’da yoğun geçen sezon, NBA’de kendini gösterme isteği ve sakatlıklar birçok yıldızın Avrupa Basketbol Şampiyonası’na gelememesine yol açtı. İşte EuroBasket 2017’de yer alamayacak yıldızlar ve katılmama sebepleri…

Milos Teodosic / Sırbistan
Bu sezon NBA’de mücadele edecek olan Sırp yıldız, kronik sakatlığının nüksetmemesi ve yoğun antrenman programı olduğu için riske atılmadı. Teodosic millî takım ve LA Clippers sağlık ekiplerinin onayları doğrultusunda bu turnuvada yer almayacak.
M. Raduljica / Sırbistan
Milano’nun ve millî takımın tecrübeli pivot oyuncusu Raduljica, kamp döneminde dizinden sakatlandığı için kadrodan çıkarıldı.
Nemanja Bjelica / Sırbistan
NBA takımlarından Minnesota Timberwolves forması giyen eski Fenerbahçeli Bjelica, ayağındaki sakatlığı gerekçe göstererek turnuvada yer almayacağını açıkladı.
Jan Vesely / Çekya
Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe forması altında başarılı bir sezon geçiren, THY Euroleague şampiyonluğu kazanan yıldız oyuncu, mental ve fiziksel olarak çok yorulduğunu, ayrıca evlenip eşiyle birlikte güzel bir yaz tatili geçirmek istediğini bahane ederek turnuvada yer almayacağını açıkladı.
Sergio Llull / İspanya
Belçika ile oynanan hazırlık maçının ilk çeyreğinin sonlarına doğru sakatlanarak çığlıklar içinde yerde kalan ve sağ diz ön çapraz bağları kopan  29 yaşındaki Real Madrid’in yıldız ismi Sergio Llull, sahalardan en az 7 ay uzak kalacak.
Rudy Fernandez / İspanya
İspanyolların tecrübeli ismi, THY Euroleague fikstürünün yoğun olduğunu ve fiziki açıdan kendini çok yorgun hissettiğini belirterek turnuvaya katılmayacağını açıkladı.
Antetokounmpo / Yunanistan
Yaşadığı diz sakatlığından dolayı turnuvada yer alamayacak. Ancak Yunanistan Millî Takımı’nın sağlık ekibi, oyuncunun ciddi bir sakatlığı olmadığını belirtmesi ortalığı ayağa kaldırdı. Federasyon ise oyuncunun takımı olan Milwaukee Bucks’ın, sakatlığını bahane edip oynamaması yönünde talimat verdiğini iddia etti.
Nicolas Batum / Fransa
NBA takımlarından Charlotte Hornets forması giyen Fransa Millî Takımı’nın tecrübeli forveti Batum, kendini kulüp takımına adamak istediğini ve bu sebepten dolayı da turnuvada yer almayacağını açıkladı.
Danilo Gallinari / İtalya
İtalya’nın Hollanda ile oynadığı hazırlık karşılaşmasında rakibine yumruk atan Danilo Gallinari’nin elinde kırık oluştu ve ünlü basketbolcu bu hareketinden dolayı ağır bir ceza aldı. 29 yaşındaki tecrübeli İtalyan uzun bir süre millî takımda olmayacak gibi.
Rudy Gobert / Fransa
NBA takımlarından Utah Jazz ve Fransa Millî Takımı’nın yıldız pivotu Rudy Gobert, yaz aylarını dinlenerek ve geçirdiği sakatlıklar sonrası vücudunu tekrar geliştirerek geçirmek istediğini söyleyerek turnuvada yer almayacağını açıkladı.
Ersan İlyasova / Türkiye
Millî Takımın yıldız isimlerinden Ersan, sosyal medya hesabı Instagram’dan yaptığı açıklamada, NBA’de geçirdiği sezon nedeniyle millî takım için fiziksel ve psikolojik olarak hazır olmadığını belirterek turnuvada yer alamayacağını açıkladı.
Ömer Aşık / Türkiye
NBA’de New Orleans Pelican forması giyen Ömer Aşık da 12 Dev Adam’ı bu önemli turnuvada yalnız bırakacak isimlerden biri. Sezon içinde geçirdiği sakatlığı atlatamayan yıldız oyuncu, tedavisinin sürmesinden dolayı EuroBasket 2017’-de olmayacak. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...