Londra’da Nothing Hill Karnavalı başladı

Düzenleyen:
Londra’da Nothing Hill Karnavalı başladı

YAŞAM Haberleri

Londra’da her yıl Afro-Karayip topluluklarının kendi gelenek ve kültürlerini kutlamak üzere düzenlendiği "Nothing Hill Karnavalı" başladı.

Afro-Karayip topluluklarının kendi gelenek ve kültürlerini kutlamak üzere düzenlenen festivalde, dünyanın farklı noktalarından gelen binlerce turist yoğun ilgi gösterdi. İlk olarak 1966 yılının Ağustos ayında düzenlenmeye başlayan, 500 kişinin katıldığı festival, her yıl rekor bir sayıyla giderek artıyor. Festivale bu yıl yaklaşık 2 milyon kişinin katılması bekleniyor. Festivalde Grenfell Tower’daki yangında ise hayatını kaybedenler de unutulmadı. Hayatını kaybedenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ayrıca festival öncesi alınan güvenlik önlemleri kapsamında çok sayıda adrese baskın düzenlenirken, baskınlarda 190 kesici alet, 18 ateşli silah ile uyuşturucu madde ele geçirildi. Öte yandan, 1966 yılından bu yana her yıl düzenlenen festival, kölelik ve köle ticaretinin yasaklanmasına dair yapılan kutlamadır.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...