Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kuzey Kore'nin füze fırlatmasının ardından ülke alarma geçti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kuzey Kore'nin füze fırlatmasının ardından ülke alarma geçti

DÜNYA Haberleri  / AA

Kuzey Kore, Japonya'ya füze fırlattı. Japon hükümeti, füzenin Japonya'nın kuzeyini hedef aldığını belirterek halkı tedbirli olmaya çağırdı.

Son aylarda denemesini yaptığı balistik ve nükleer füzeler nedeniyle ABD ile savaşın eşiğine gelen Kuzey Kore'nin, akşam saatlerinde (yerel saatle sabah 06:06'da) Japonya'ya füze fırlattığı açıklandı.

HÜKÜMET HALKI TEDBİRLİ OLMAYA ÇAĞIRDI

Japon hükümeti, J-Alert uyarı sistemiyle füzenin Kuzey Japonya'yı hedef aldığını belirterek buradaki halktan olası tehlikelere karşı tedbirli olmasını istedi.

FÜZE JAPONYA'YI PAS GEÇTİ

Kuzey Kore'nin ateşlediği balistik füzenin Japonya'yı pas geçtiği bildirildi. Japon resmi kanalı NHK da, füzenin herhangi bir hasara yol açmadığını açıkladı.

3'E AYRILIP PASİFİK'E DÜŞTÜ

Güney Kore'den yapılan açıklamada füzenin yaklaşık 2700 kilometre yol aldığı ve maksimum 500 kilometre yükseldiği belirtildi. Bölgedeki ajanslardan derlenen bilgilere göre füze Japon adası Hokkaido'yu geçerek üç parçaya ayrıldı ve Pasifik Okyanusu'nda denize düştü.

ORTA MENZİLLİ FÜZE

Öte yandan Güney Koreli eski bir askeri yetkili yaptığı yorumda atılan füzenin muhtemelen Hwasong-12 olduğunu ve bu füzenin orta menzilli bir füze olduğu yorumunda bulundu.

28 Temmuz'da fırlatılan füzenin ise "kıtalar arası" olduğu iddia edilmişti.

KITALAR ARASI FÜZE DENEMİŞTİ

Kuzey Kore, 28 Temmuz ve 26 Ağustos'ta da yine balistik füze denemeleri yapmıştı. 26 Ağustos'ta fırlatılan 3 füzenin Gangwon bölgesinden fırlatıldığı ve denize düşmeden önce 250 kilometre boyunca havada kaldığı belirtilmişti.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yaptırım kararlarından sonra gerçekleşen bu deneme, Kore Yarımadası'ndaki gerilimi tırmandırmıştı.
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kuzey Kore'nin füze denemesine ilişkin, "Bunu Amerika Birleşik Devletleri ve müttefiklerimize karşı provokatif bir davranış olarak görüyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...