Batı Şeria'da gerginlik

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Batı Şeria'da gerginlik

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail askerleri, Yahudi yerleşimcilerin "Yusuf makamına" girmesine tepki gösteren Filistinlilere müdahale etti, bir kişi yaralandı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Nablus kentinde Yahudi yerleşimcilerin "Yusuf makamına" girmesi üzerine gerginlik yaşandığı, İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu bir Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, bir grup Yahudi yerleşimci, İsrail askerlerinin korumasında Nablus kentindeki Yusuf makamına girdi. Duruma tepki gösteren Filistinlilere, askerler müdahale etti.

Batı Şeria'da gerginlik

BİR FİLİSTİNLİ VURULDU

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, olay esnasında bir Filistinli gencin gerçek mermiyle vurularak yaralandığı belirtildi. İlk yardım ekiplerince müdahale edilen gencin daha sonra hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

Yahudiler, Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan "Yusuf makamında", Hazreti Yusuf'un kabri olduğuna inanıyor. Ancak birçok arkeolog söz konusu kabrin sadece birkaç asır geçmişi olduğunu kaydederek, bu inancın doğru olamayacağını, kabrin Yusuf ed-Duveykat isimli bir Müslüman'a ait olduğunu ifade ediyor

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...