6 yaşındaki çocuk 5 yıldızlı otelin havuzunda boğuldu

Düzenleyen:
6 yaşındaki çocuk 5 yıldızlı otelin havuzunda boğuldu

YAŞAM Haberleri

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde ailesiyle birlikte tatil yapan 6 yaşındaki Yiğit Atakan Arı, beş yıldızlı otelin havuzunda boğularak öldü. Minik çocuğun ailesi otel yönetimini, otel yönetimi de aileyi suçladı.

Eskişehir'de oturan Hatice ve Ersin Arı çifti çocukları Yiğit Atakan ve 3 yaşındaki Beyza Emine ile 3 gün önce bayram tatili için Manavgat'ın Kızılağaç Mevkii'nde bulunan 5 yıldızlı otele geldi. Tatillerini otelde geçiren çift dün öğleden sonra su kaydıraklarının bulunduğu yerde havuza girip eğlenmeye başladı. Hatice Arı şezlongda küçük kızıyla ilgilenirken, baba Ersin Arı da oğlu Atakan Yiğit ile saat 16.30 sıralarında su kaydıraklarından kaydı. Oğluyla 2 kez kaydıraklardan kayan baba iddiaya göre Yiğit Atakan'ı derinliği 139 santimetre olan havuzda tek başına bırakıp kaydırak merdivenlerinin oraya bıraktığı terliğini almaya gitti. Kolluğu olmayan Yiğit Atakan, bir süre sonra havuzda çırpınmaya başladı. Küçük çocuğun boğulduğunu gören otelin cankurtaranı Özgür Kaplan, havuza atlayarak Yiğit Atakan'ı çıkardı.
Minik Yiğit Atakan'a ilk müdahaleyi otel çalışanları yaptı. Suni teneffüs yapılan Yiğit Atakan Arı, haber verilmesi üzerine gelen ambulansla Manavgat Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada tedaviye alınan Yiğit Atakan Arı, doktorların tüm çabasına rağmen yaklaşık bir saat sonra yaşamını yitirdi. Yiğit Atakan Arı'nın kesin ölüm nedeninin saptanması için cesedi Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
Otel ve havuz başında incelemelerde bulunan jandarma ekipleri, otel görevlilerinin ve olaya tanık olan tatilcilerinin ifadesine başvurdu. Hatice ve Ersin Arı çifti, çocuklarının ölümüne otel yönetiminin ihmalinin neden olduğunu ileri sürdü. 
Otel Genel Müdürü Ömer Özkul ise ailenin ihmali olduğunu ileri sürdü. Ailenin bir haftalık bayram tatili için otellerine geldiğini belirten Özkul, "Bir gün önce ben de kızımla aynı havuzdaydım. Bu olayda otelin bir ihmali yok, havuz başında cankurtaran görev yapıyor. Uyarı levhaları var. Havuz, standartlara uygun. Çocuk çırpınmaya başlayınca cankurtaran çıkarıyor, suni teneffüs yapıyor. Diğer tatilciler çocuğun başında toplanmış. Anne ve babası daha sonra geliyor. Bu yaştaki bir çocuk kolluksuz olarak havuzda tek başına bırakılıp başından ayrılınmaz"  dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...