Dolandırıcılara karşı Kürtçe ve Türkçe uyarı

Düzenleyen:
Dolandırıcılara karşı Kürtçe ve Türkçe uyarı

YAŞAM Haberleri

Diyarbakır’da polis ekipleri, Kurban Bayramı öncesi alışverişte sahte para, dolandırıcı ve hırsızlara karşı dikkatli olunması konusunda esnaf ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi sahte paraya, dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı daha duyarlı olmaları konusunda esnaf ve vatandaşları uyardı. Başlatılan çalışma kapsamında Çarıklı Mahallesi’nde bulunan Canlı Hayvan Borsası’nda esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen polis ekipleri, hazırlanan el ilanlarını bilgilendirme yaparak dağıttı. Esnaf ve vatandaşların özellikle sahte para konusunda çok dikkatli olunması gerektiğini belirten polis ekipleri, hem broşürler üzerinden hem de para üzerinden sahte paranın nasıl anlaşılacağını madde madde Türkçe ve Kürtçe anlattı. Polis ekiplerinin uyarılarını can kulağıyla dinleyen vatandaşlar, karşılaştıkları sorunları dile getirdi. Vatandaşları dinleyen polis ekipleri, karşılaşılan olumsuz durumlarda ‘155 polis imdat’ hattını aramaları gerektiğini söyledi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...