Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BİR TANKER SOLVENT DÖKÜP KAÇTILAR

Düzenleyen:
BİR TANKER SOLVENT DÖKÜP KAÇTILAR

YAŞAM Haberleri

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinden geçen Kullar Deresi’ne, bir tanker tarafından solvent boşaltıldı. Ağır koku üzerine vatandaşlar ekiplere haber verirken, şahısları yakalamak için çalışma başlatıldı.

Olay, Başiskele ilçesinden geçen Kullar Deresi’nde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, dereden yoğun bir kokunun geldiğini fark eden vatandaşlar hemen yetkililere bilgi verdi. Kısa sürede derenin yanına gelen Vezirçiftliği Mahalle Muhtarı Bahattin Aktepe, kimyasal maddenin suya döküldüğünü fark ederek ekiplere haber verdi. İhbar üzerine bölgeye polis, zabıta ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri dereden numune alarak, incelenmek üzere laboratuvara gönderdi. Başiskele Belediyesi Zabıta ekipleri ise dere çevresinde güvenlik önlemi aldı. Vatandaşlar bölgede dolaşan bir tankerin plakasını polis ekiplerine bildirdi. Polis, plaka üzerinde çalışma başlattı. 

BİTKİLER KURUDU

Olayla ilgili bilgi veren Vezirçiftliği Mahalle Muhtarı Bahattin Aktepe, “Arkadaşlar beni aradılar, bir kokunun olduğunu söylediler. Hemen geldik. Dereye bir maddenin döküldüğünü fark ettim. Daha öncede böyle malzemeler gelip dökülüyordu. Döküldüğü yerde bitkileri kurutmuş, suya renk vermiş. Çok acayip bir koku var. Bir çocukluğumuz zamanında burada balık tutuyor, yüzüyorduk. Şimdi girsek hastalanırız. Hep kaçak dökülüyor. Gece-gündüz fark etmiyor. Daha önce yaşandı, yakalandı. Para cezasına çarptırıldı ama bir şey fayda etmiyor” dedi. 

Öte yandan, kimyasal maddenin döküldüğü alanda bitkilerin kuruması dikkat çekti. Hemen yanı başında bulunan bitkilerin ise yeşil olduğu gözlendi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...