Netanyahu: Yahudi yerleşimlerinin kaldırılmasına izin vermeyeceğim

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Netanyahu: Yahudi yerleşimlerinin kaldırılmasına izin vermeyeceğim

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin hiçbirinin kaldırılmasına izin vermeyeceğini söyledi.

İsrail'in "Maariv" gazetesinin haberine göre Netanyahu, dün Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimleri oluşturulmaya başlamasının 50'nci yıl dönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada, "İsrail'in Yahuda ve Samara'ya (Batı Şeria) doğru uzanan topraklardaki hiçbir yerleşim yerinin kaldırılmasına izin vermeyeceğim." dedi.

İsrail tarihinde Yahudi yerleşim birimleri için en çok çalışan hükümet olduklarını belirten Netanyahu, "Yerleşim yerlerinin kaldırılmasının barışa bir katkısı olmayacak. Gazze Şeridi'nden çıkmamızla roketlere maruz kaldık, ancak daha fazlasına müsaade etmeyeceğiz. Bu toprakları önemsiyoruz ve stratejik mülkümüz olarak korumaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"Netanyahu'nun sözleri ABD'nin çabalarına ihanet"

Öte yandan Filistin Dışişleri Bakanlığı, Netanyahu'nun sözlerine tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail Başbakanı'nın Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim yerlerinin kalıcı olacağını söylemesi, barış müzakerelerin yeniden başlaması için ABD'nin yürüttüğü çabalara ihanet anlamına geliyor." ifadeleri kullanıldı.

Yerleşim birimlerinin, imzalanan anlaşmalar ve uluslararası kararlara göre bütün yönleriyle hukuka aykırı olduğunu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"ABD Başkanı Donald Trump'ın başdanışmanı ve damadı Jared Kushner başkanlığındaki heyetin bölgeye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından dün Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya gelen Netanyahu, barış müzakerelerin yeniden başlatılması yönündeki çalışmalara saldırılarını artırdı. Netanyahu hükümeti tarafından Filistin topraklarında ve özellikle de Kudüs'te yapılan tüm uygulamalar geçersizdir ve hiçbir hükmü de yoktur."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...