Gelinlik hayaline 1,5 milyar lira

Düzenleyen:
Gelinlik hayaline 1,5 milyar lira

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de gelinlik ve düğün pazarı her geçen gün hızla büyüyor.

Türkiye’de gelinlik ve düğün pazarı her geçen gün hızla büyüyor. Her yıl 600 bin düğün yapılırken sadece gelinlik pazarının büyüklüğü 1,5 milyar lirayı buluyor. Türkiye’deki potansiyelleri görerek, 2010 yılında pazara giren yarım asırlık Amerikan markası Oleg Cassini’nin CEO’su Jeff Zelenko “Türkiye için düğün kültürel olarak çok önemli bir konsept. Genç nüfus sayesinde her yıl yapılan evlilik sayısı çok yüksek. Bugün düğünler toplamda 30 milyar TL’lik bir pazar oluşturuyor. Kına ve nişanlar da eklendiğinde rakam 40 milyar TL’ye çıkıyor. Bu dev sektörün ortalama 1,5 milyar TL’lik kısmını ise gelinlik satışı oluşturuyor. Biz bu pazarın daha da büyüyeceğini öngörüyoruz” dedi.
Oleg Cassini’nin hedefi ise yıl sonunda Türkiye’nin en az 20 noktasında olmak ve yüzde 70 büyümek. Bunun için yılın ilk 6 ayında 6 açılış gerçekleştiren marka yıl sonuna kadar 5,5 milyon dolar yatırım yapacak. Eylül ayında açacağı mağazasıyla da toplam 19 noktada hizmet veriyor olacak. 2018 itibarıyla her yıl 10’ar mağaza açmak isteyen şirketin 2020 hedefi ise 50 mağazaya ulaşmak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...