150 yerli marka yurt dışına açılıyor

Düzenleyen:
150 yerli marka yurt dışına açılıyor

Ekonomi Haberleri

Ekonomik büyüklüğü 43 milyar dolara ulaşan franchising sektöründe faaliyet göstermek için 150 Türk markası yurt dışında şube açacak.

Ulusal Franchising Derneği (UFRAD) Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Türkiye’de zincir işletme sayısının 2 bin 500 olduğunu belirterek “Bu işletmelerin toplamda 60 bin kadar şubesi bulunuyor. Buna karşılık yurt dışında şube açmaya başlayan 150’den fazla Türk markası var” dedi. Franchising sektörünün son yıllarda gerek Türkiye’de gerekse de dünyada en çok kullanılan girişimcilik uygulamalarından biri olarak kabul edildiğini ifade eden Aydın, geçen yıl Türkiye’de ekonomik büyüklüğü 43 milyar dolara ulaşan sektörün, 2017 sonuna kadar 50 milyar doları bulacağını söyledi.
KRİZLER ETKİLEMİYOR
Mustafa Aydın, franchising sisteminde gıda sektörünün daha avantajlı gibi dursa da her sektörde dünya liderleri ile rekabet edebilecek kalitede markalar bulunduğunu kaydetti. Global piyasalarda yaşanan çalkantılar ve ekonomik krizlerin Türk franchising sektörünü çok fazla etkilemediğini dile getiren Aydın, kriz ortamlarında franchising sektöründe ters orantılı bir büyüme görüldüğünü aktardı. Aydın, markalar ve franchising sektörü için 2016’nın iyi geçtiğini, 2017’nin iyi başlamakla birlikte genel piyasalardaki yatırım durağanlığının sektörde de yavaşlamaya neden olabileceği düşüncesiyle gerekli tedbirlerin alındığını sözlerine ekledi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...