Hem darbeci hem küstahlar

Düzenleyen:
Hem darbeci  hem küstahlar

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı’na suikast girişiminde bulunan FETÖ’cüler mahkemeyi karıştırdı. Duruşmada bağıran hainler, savcı ile ağız dalaşına girişti. Jandarma ve çevik kuvvet polisleri salona girdi.

Muğla’da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimine ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davada gerginlik yaşandı. 
Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince, adliye binasındaki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının salonunda görülen duruşmaya, tutuklu sanıklardan Muharebe Arama Kurtarma (MAK) ekibinden eski astsubay Ömer Faruk Göçmen’in esas hakkındaki savunmasıyla devam edildi. Göçmen, Marmaris’e kendilerinden önce gelen bir timin olduğunu, bunların iddia makamı tarafından yok sayıldığını ve bütün suçlamaların şuurlu olarak kendilerinin üzerine yıkıldığını öne sürdü. Bir kamera kaydında saat 01.13’te elinde silahla sivil bir polisin otel çevresinde koştuğunun görüldüğünü savunan Göçmen, bunun kendilerinden önce bölgede bir çatışma yaşandığını gösterdiği iddia etti.
Savcı Ali Cenk Düzgün’ün sanığa “Orada bir darbe yaşanıyor, ne yapacak polis önlem almayacak mı? Aklımızla alay mı ediyorsun?” demesi üzerine sanıklardan bazıları ayağa kalkarak bağırdı.
Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, bunun üzerine “Hepiniz esas hakkında savunma yapmanız gerekirken, delil tartışması yapıyorsunuz. Delil tartışması tek taraflı olmaz. Sayın Savcı’yı sürekli suçluyor ve onun yanıt hakkına neden oluyorsunuz. Soruşturma makamını sürekli zan altında bırakıyorsunuz” diyerek, sanıkları uyardı.
Yeniden söz alan savcı Düzgün’ün “Tanıklar savunma yaparken soruşturma ve iddia makamını delil karartmakla suçluyor” demesi üzerine sanıklardan Enes Yılmaz’ın “Zaten kararttın” sözleri duyuldu.
Müşteki avukatlarının da sanıkların sözlerine tepki göstermesi üzerinde salondaki gerilim arttı. Jandarma ve çevik kuvvet polisleri salona alındı. Sanıklar bu sırada da mahkeme heyetini suçlayıcı ifadelerine devam etti.
Daha önce duruşmaya çıkmama eylemi yapınca jandarma tarafından karga tulumba salona götürülen sanık Yılmaz’ın “Müşteki avukatı gibi davranıyorsunuz, mahkeme başkanı gibi davranın” diye bağırmasının ardından Baştoğ, sanığı karar oturumuna kadar duruşmadan menetti.
Sanıklardan Abdülhamit Güler de benzer davranışları sebebiyle daha önce men cezası almıştı. 
“CENGÂVERLER” YAZILI KROKİYE SORUŞTURMA 
Bu arada davada, duruşma salonunun krokisini çizen sanıklardan Cenk Bahadır Avcı’nın eşi Elif Didem Avcı hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.  Şüphelinin krokiye el yazısıyla “Cengâverler” notu düştüğü belirlendi.
Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...