Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Polonyalı gelinin düğününde dolarlar havada uçuştu

Düzenleyen:
Polonyalı gelinin düğününde dolarlar havada uçuştu

YAŞAM Haberleri

Konya Selçuk Üniversitesi'nde akademisyen olan Batmanlı Nurullah Çiftçi'nin hayatını birleştirdiği Polonyalı Joanna Mrozik’ın düğününde dolarlar havada uçuştu.

Batmanlı Nurullah Çiftçi 6 yıl önce proje kapsamında gittiği Polonya’da Joanna Mrozik ile tanıştı. 6 yıllık arkadaşlıktan sonra doktora yapmak için Türkiye’ye gelen Joanna Mrozik, burada Nurullah Çiftçi ile beraberliklerine devam etti. Batman’a gelen ve burada örf ve adetleri öğrenen Joanna, Nurullah ile evlilik kararı aldı. Genç çiftin Batman’da yapılan görkemli düğününde dolarlar havada uçuştu. Evlilik kararı aldıktan sonra din ve kültür farklılığı nedeniyle bazı problemler yaşadıklarını anlatan damat Nurullah Çiftçi, ailelerle beraber bu problemleri aştıktan sonra evlendiklerini söyledi. Çiftçi, “Polonya’da yapılan bir projeye katılmıştım. Bu proje kapsamında tanıştık ve görüşmeye devam ettik. Daha sonra Almanya’ya gittim ve burada daha sık görüşmeye başladık. Daha sonra Joanna Türkiye’ye Erasmus için geldi. Burada ilişkimiz biraz daha ciddiye bindi. Bizde ailelerin kabul etmesini bekledik. İlk başlarda bir kültür farklılığı ve Avrupa ile ilgili ön yargımız ciddi problemlere sebep oldu. Bunların dışında din konusunda ufak pürüzler oldu. Eşim dil olarak İngilizce konuşuyor ama Türkçe'yi de biliyor. 6 yıllık birlikteliğimizden sonra aramızdaki sıkıntıları aşıp evlenme kararı aldık ve her şey çorap söküğü gibi geldi. Eşimi Batman’a birkaç kere getirdim. Buraları görüp ondan sonra karar vermesini istedim. Eşim Batman’a uyum sağladı yemekleri çok sevdi. Yurt dışına çıkma gibi bir planımız yok ama gelecekte ne olacağı belli olmaz” dedi. 

Polonyalı gelinin düğününde dolarlar havada uçuştu
Juanna Mrozik de çok mutlu olduğunu ve eşini çok sevdiğini Türkiye’nin çok güzel bir ülke olduğunu, beraber mutlu olacaklarını söyledi. 
“Gelini kızım gibi seviyorum” 
Damadın annesi Halime Çiftçi ise gelinini kızı gibi sevdiğini belirterek, “Yabancı gelin aldım onu kızım gibi çok seviyorum, çok güzel yemek yapıyor. Yabancı gelin aldığım için pişman değilim yeter ki oğlum mutlu olsun gelinimi kızım gibi seveceğim” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...