Le Pen'den Avrupa Parlamentosu'na dokunulmazlık tepkisi

Le Pen'den Avrupa Parlamentosu'na dokunulmazlık tepkisi

DÜNYA Haberleri

Aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen, Avrupa Parlamentosu'nun dokunulmazlığını kaldırmasına sert tepki gösterdi.

Aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen, Avrupa Parlamentosu'nun dokunulmazlığını kaldırmasına sert tepki gösterdi. Le Pen, tarafsız olmadığını iddia ettiği kararın "Avrupa Parlamentosu'nun itibarına gölge düşürdüğünü" savundu. Hakkını mahkemede arayacağını söyleyen Le Pen, davayı kesinlikle kazanacağını savundu. Dava açılmasına neden olan sözlerinden geri adım atmak istemeyen Le Pen, "laiklik ilkesinin her gün Fransa'da ihlal edildiğini" iddia etti. Fransa'daki Lyon Savcılığı, "ırkçı nefreti körüklemek" suçundan açılan bir dava ile ilgili olarak Le Pen'in yargılanabilmesi için Avrupa Parlamentosu'nun dokunulmazlığı kaldırması talebinde bulunmuştu. İnsan hakları dernekleri, Fransa'da yeterli ibadet yeri olmadığı için bazen sokakta namaz kılmak zorunda kalan Müslümanlar ile Fransa'yı işgal eden Naziler arasında paralellik kurduğu için geçen yıl Le Pen aleyhinde suç duyurusunda bulunmuştu. Marine Le Pen hakkında daha önce de Müslümanlara hakaret suçundan davalar açılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...