Müslümanlar Arafat yolunda

Düzenleyen:
Müslümanlar Arafat yolunda

GÜNDEM Haberleri

Dünyanın dört bir yanından gelen müminler Kâbe’yi doldurdu. Dün bütün kafileler Arafat’a çıkarıldı. Büyük gün geldi çattı... Zira, Resûlullah Efendimiz “Hac Arafat’tır” buyurmuşlar... Yüz binler vakfe için Arafat Ovası’na akarken Mekke-i mükerreme ise senenin en sakin günlerinden birini yaşıyor.

İrfan Özfatura MEKKE

Dünyanın dört bir yanından gelen müminler şirin Kâbe’yi tavafla şereflenirken içlerinden bazıları bu hazzı çocuklarına da yaşatıyor. Kimi omuzda, kimi kucakta, kimi bebek arasında tavaf eden minikler ilk şaftı alaka ile izleseler de ikinci turdan sonra uyuyakalıyorlar. Bu günahsız yavruların rüyalarında ne gördüklerini bilemeyiz ama huzurları yüzlerinden okunuyor. 
Dün bütün hacı kafileleri Arafat’a çıkarıldı. Bugün büyük gün, Resûlullah efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) “Hac Arafat’tır” buyurmuşlar zira. Kalabalıklar Arafat Ovası’na akarken Mükerrem Mekke ise yılın en sakin günlerinden birini yaşıyor. Yerliler Mescid-i harama çoluk çocuk geliyor, ellerini Kâbe’ye süre süre tavaf ediyorlar. Hacer-ül esved’i diledikleri gibi öpüp koklayabiliyorlar.  Ardından büyük bir kesafet yaşanacak. Zira haccın farzlarından biri “ziyaret tavafı”. Bu tavafın bayram günleri içinde tamamlanması gerekiyor. 

KÂbe-i Muazzama doldu, taştı
Arafat öncesi Kâbe-i Muazzama doldu, taştı. Hacı adayları, otobüslerle Arafat’a taşındı. Kutsal topraklardan dönüşlere ise 6 Eylül’de başlanacağı belirtildi. Arafat’tan sonra başlayacak dönüşlerde son kafilenin 28 Eylül’de yurda döneceği açıklandı.

Müslümanlar Arafat yolunda

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...