Baklavaya 500 milyon TL

Düzenleyen:
Baklavaya 500 milyon TL

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de normal zamanda günlük bin ton civarındaki baklava üretimi ve satışının, Kurban Bayramı süresince 3 kat artarak 3 bin tona çıkması beklenirken, baklavanın kalitelisi 70 liradan, daha az maliyetlisi ise 25 liradan başlayan fiyatlarla satışta olacak.

Türkiye’de normal zamanda günlük bin ton civarındaki baklava üretimi ve satışının, Kurban Bayramı süresince 3 kat artarak 3 bin tona çıkması beklenirken, baklavanın kalitelisi 70 liradan, daha az maliyetlisi ise 25 liradan başlayan fiyatlarla satışta olacak. Ortalama kilo fiyatı 50 TL olarak dikkate alındığında, bayram boyunca yaklaşık 500 milyon TL’lik baklava tüketeceğiz. Satışların her bayram iyi seviyelerde olduğunu belirten Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, Türk toplumunun her iki bayramda da baklavadan vazgeçmediğini söyledi. Bayramda baklava üretimi ve satışının normalde 4-5’e katlanması beklenirken, tatil süresinin uzun olması ve artan fıstık fiyatları gibi etkenlerin satışları biraz etkileyeceğini ifade eden Yıldırım “Satışlarımızda Ramazan Bayramı’na kıyasla belirli bir oranda düşüş olacaktır. Fakat normal günlük satışlarımıza göre yüzde 100-150 arası artış bekliyoruz” dedi.  

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...