Derici de bayram yapacak

Düzenleyen:
Derici de bayram yapacak

Ekonomi Haberleri

Sanayiciler bu yıl Kurban Bayramı’ndan elde edecekleri ham derilerin 200 milyon liralık bir ekonomik değere sahip olacağını belirtiyor.

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak, Türkiye genelinde kurban derilerinin yaklaşık olarak 175 - 200 milyon TL civarında bir ekonomik değere sahip olduğunu belirterek “Doğru kesim ile doğru saklama yöntemleri, kurban derilerini sektörümüze kazandırabilmek açısından çok önemli. Bu yıl deri ihtiyacının yaklaşık yüzde 30 oranında Kurban Bayramı’nda karşılanmasını bekliyoruz” dedi. Ham deri ihtiyacının yurt içinden sağlanması açısından Kurban Bayramı’nın önemini vurgulayan Şenocak “Türkiye ham deri ihtiyacının önemli bir bölümünü yurt içinden temin edebilecek potansiyele sahip. Buna rağmen, son yıllarda daralma eğilimi gözlense de, hâlâ ciddi oranda ham deri ithalatı gerçekleştirmekteyiz” diye konuştu. 
Şenocak, deri ithalatını minimum seviyeye indirmek ve böylece ülke ekonomisine de katkı sağlayabilmek için kesimlerin doğru yapılması gerektiğine dikkat çekti. Şenocak, modern kesimhanelerin kurulmasıyla deri kaybının en büyük sebeplerinden olan çizik ve tuzlama hatalarının önüne geçilebileceğini belirtti. Son yıllarda artış gösteren yarı işlenmiş kromlu deri ihracatına da değinen Şenocak “Deri ve kürk ürünlerinin ürünlerin toplam ihracatımızdaki payı yüzde 12 iken, şu anda bu yüzde 17 - 18 seviyelerine gelmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...