Yıllarca 15 Temmuz’a hazırlanmışlar

Düzenleyen:
Yıllarca 15 Temmuz’a  hazırlanmışlar

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün ASELSAN yapılanmasına ilişkin 6 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, dikkat çeken ayrıntılar yer aldı.

Ebru Karatosun ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün ASELSAN yapılanmasına ilişkin 6 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, dikkat çeken ayrıntılar yer aldı. İddianamede, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’yle bağlantısı olan personellerin “hizmet sözleşmelerinin tazminatsız olarak feshedileceği” yönünde haberler çıkması üzerine harekete geçtikleri kaydedildi. Bunun üzerine örgüt mensubu elemanların kıdem tazminatı, ikramiye gibi ödemeleri alabilmek amacıyla emekliye ayrıldıklarına dikkat çekildi. İddianamedeki tanıklardan M.Ö., kendilerini Pensilvanya’ya FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i ziyarete HAVELSAN’da çalışan şüpheli imam Yasin Topal’ın götürdüğünü anlattı.  İfadesinde Gülen’in kendisini ziyarete gelen örgüt üyelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kötülemeye çalıştığını anlatan Ö. “Gülen ile 5 dakika kadar yüz yüze görüştük. Bu görüşmemizde bizlere nereden geldiğimizi ve Türkiye’de ne iş yaptığımızı, çalıştığımız kurumda herhangi bir sıkıntımız olup olmadığını sordu” dedi. Kendisinden sorumlu kişinin çalıştıkları işyerinde namazı ima ile kılma talimatı verdiğini, gizlice nasıl abdest alacaklarını tarif ettiğini söyleyen M.Ö. “Namaz kılıp abdest aldığımız belli olmasın diye tedbir uygulardık. Oruçlarımızın tamamını tutmamamız söylenirdi. Abimiz eşleri başı kapalı olanların eşlerinin başını açmaları gerektiğine ilişkin sözler söylerdi” dedi. 
“GÜZEL GÜNLER YAKIN”
Sohbet toplantılarında çalıştıkları personeller hakkında abilerine bilgi verdiklerini kaydeden M.Ö. “İş yerinde çalışan personelin o tarihlerde bulunduğum yapıya bakış açısını, kişisel eğimlerine ilişkin bilgiler veriyorduk. Yine bu kapsamda ASELSAN’daki çeşitli görev değişiklerine ilişkin de kendisine bilgiler veriyorduk. Abi bunları bilgisayara not alıyordu. Bizim verdiğimiz bilgileri bilgisayara şifrelenmiş bir programa kaydediyordu” ifadelerini kullandı.  İddianamede tanık olarak yer alan Y.Ş., kendilerinden sorumlu ROKETSAN’da çalışan imamın “ASELSAN’da sayımız çok, güzel günler yakın. Namaz kılmayın, oruç tutmayın, küpe takın, evinize içki şişeleri koyun” dediğini ifade etti. Y.Ş. ayrıca, evindeki vitrinde içki şişeleri bulunduran imamın, kendilerinden olmayan personelin konuşmalarını gizlice kayda almasını istediğini bildirdi.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...