Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'dan net mesajlar

Düzenleyen:
Erdoğan'dan net mesajlar

GÜNDEM Haberleri

“Türkiye, dostlarına sadece faydası dokunmuş, kendisine husumet besleyenleri ise hep hayal kırıklığına uğratmış bir ülkedir. Amacımız, dostlarımızın sayısını artırmaktır. Tüm samimiyetimizle dostluk elimizi uzatıyoruz.”

Haber Merkezi ANKARA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla “Başkomutan” sıfatıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir resepsiyon verdi. Her kesimden isimlerin katıldığı resepsiyonda net mesajlar veren Erdoğan, özellikle Suriye ve Irak’ta yaşanan son gelişmelere dikkat çekti. İşte o değerlendirmeler:
Türk milleti istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda, sadece askerleriyle değil tüm fertleriyle birer cesaret ve kahramanlık abidesidir. Tarihimiz bunun sayısız örnekleriyle doludur. En son 15 Temmuz’da sokaklara dökülen kardeşlerimizle bu hakikati bir kez daha görmüş olduk. Bunun için ne terör örgütleri ne de bunları üzerimize salan güçler hain emellerine asla ulaşamayacaktır. 
MAZLUMLARIN YANINDAYIZ
 Karşımızdaki karanlık güçlerin kural ve ahlak tanımaz saldırıları karşısında biz tarihimizden ve medeniyetimizden tevarüs ettiğimiz değerlerimizden taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz. Biz, onlar gibi olamayız. Sadece kendi menfaatlerimiz için önümüze çıkan her şeyi ezip geçerek hareket edemeyiz. Bunun için Suriye’deki, Irak’taki, Balkanlardaki, Kafkaslardaki, Kuzey Afrika’daki kardeşlerimize yüreğimizi açtığımız gibi Arakan’da zulüm gören mazlumları da yalnız bırakamayız. Çünkü biz dünyada gördüğümüz kötülükleri mümkünse elimizle düzeltmekle, buna gücümüz yetmezse dilimizle ifade etmekle, o da olmazsa kalbimizde buğzetmekle mükellefiz. 
 Herkes emin olsun ki biz bu badireden de çıkarız; çünkü biz Türkiye’yiz. Arkamızda 80 milyon vatandaşımızın gücü, yüz milyonlarca kardeşimizin duası, binlerce yıllık bir tarihî geçmiş var. Uzun zamandır varlıklarını kendi topraklarını suni bir refah ve güven çemberi içinde tutmaya borçlu olanlar aynı başarıyı gösterebilir mi bilmiyoruz. Sadece savunma sanayi alanında değil, ekonomi konusunda da içine sıkıştırılmaya çalışıldığımız cendereyi parçalayıp çıkıyoruz. Son 4 yıldır adeta ardı arkası kesilmeyen saldırılara, kurulan kumpaslara, takılan çelmelere rağmen işte ekonomimiz yeniden yükselişe geçiyor. Maruz kaldığımız örtülü ambargolara, ülkemize ve ordumuza FETÖ eliyle vurulan darbeye, müttefiklerimizle yaşadığımız sorunlara rağmen planlarımızda, projelerimizde, operasyonlarımızda herhangi bir gerileme yoktur.
NATO’YA GÖNDERME
Özellikle Suriye ve Irak’ta milletimizin ve kardeşlerimizin geleceğini ilgilendiren hiçbir konuda geri adım atmayacağız. Bölgedeki gelişmelerle ilgili tüm seçenekler her an önümüzdedir. Terör örgütleri kullanılarak bölgede oynanan oyunların asıl yüzünü görüyoruz ve dayatmaları kabul etmiyoruz. Türkiye’yi terör örgütleri üzerinden köşeye sıkıştırmak isteyenler bir süre sonra ellerindeki bu pimi çekilmiş bombalarla baş başa kalacaktır. Hedef DEAŞ... İşte buyurun şu anda ne yazık ki müttefikimizin silahları DEAŞ’ın elinden çıkıyor. Bu nasıl ittifak, bu nasıl NATO’da beraber olmak? Bumerang gibi bunlar dönüp zamanı gelecek onları da vuracak. Bilginin, paranın, teknolojinin, mal ve hizmetlerin küreselleştiği bir dünyada terörü Orta Doğu dünyasına hapsedebileceklerini sananlar yanıldıklarını görecektir. Bu sözlerimiz bir temenni veya bir tehdit değil, objektif bir durum tespitidir. 911 kilometre Suriye sınırı, 394 kilometre Irak sınırında biz yaşıyoruz, onlar değil. Dolayısıyla her an bir tehdit olacaksa bize olacaktır, onlara değil. Dolayısıyla biz her türlü tedbirimizi aldık, hazır durumdayız. Şunu bilecekler ki; Fırat Kalkanı’nda ne yaptıysak bundan sonraki süreçte de bizler bu görevi ifa etmenin hazırlığı içerisindeyiz.
 Uluslararası yatırımlar kesintisiz bir şekilde sürüyor. Bu, ciddi bir güven endeksidir. Artık Türkiye bir güvenli limandır. Bütün bunlara rağmen hâlâ bizimle siyasi ve ekonomik olarak uğraşan kimi ülkeler olduğunu görüyoruz. Türkiye, dostlarına sadece faydası dokunmuş, kendisine husumet besleyenleri ise hep hayal kırıklığına uğratmış bir ülkedir. Amacımız, dostlarımızın sayısını artırmaktır. Tüm samimiyetimizle dostluk elimizi uzatıyoruz. Bu eli tutan hiç kimse bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da pişman olmayacaktır.

Erdoğan'dan net mesajlar

İHLAS HOLDİNG’DEN GENİŞ KATILIM

Resepsiyona katılanlar arasında; İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, Genel Yayın Yönetmenimiz İsmail Kapan, TGRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ercan Seki, Yayın Koordinatörümüz Yücel Koç, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol, İHA ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar ile yazarlarımız Fuat Uğur ve Cem Küçük de vardı.

Erdoğan'dan net mesajlar

NOTLAR...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğindeki resepsiyona; TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Başbakan Tansu Çiller ile eşi Özer Çiller, eski Başbakan Yıldırım Akbulut, milletvekilleri, yabancı misyon şefleri, şehit yakınları ve gaziler ile iş, sanat, spor ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı.
∂ Beştepe Millet Camisi İmamı Adem Kemaneci, saygı duruşunun ardından şehitler için Kur’ân-ı kerim okudu. 
∂ Özel hazırlanan kısa film gösteriminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir selamlama konuşması yaptı. 
∂ Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan için ayrılan protokol bölümünde; şehitler Eren Bülbül ile Fethi Sekin’in aileleri de yer aldı. Yine şehit kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün yakınlarıyla şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın ailesi de resepsiyona katıldı.
∂ Resepsiyona katılan davetlilerle ayaküstü sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ile gazi ve yakınlarıyla yakından ilgilendi.
∂ Yabancı konuklar için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının simültane tercümesi yapıldı. 
∂ Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bando Takımı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehteran Takımı ile TSK Armoni Mızıkası, marş ve müzik dinletisi sundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...