Kurbanı çocuklara nasıl anlatalım

Düzenleyen:
Kurbanı  çocuklara nasıl  anlatalım

SAĞLIK Haberleri

Her yıl Kurban Bayramı boyunca televizyonlarda karşılaşılan kötü manzaralar, çocukların kurbanla ilgili duygu ve düşüncelerini olumsuz etkiliyor.

Her yıl Kurban Bayramı boyunca televizyonlarda karşılaşılan kötü manzaralar, çocukların kurbanla ilgili duygu ve düşüncelerini olumsuz etkiliyor. Çocukların bu tür görüntülerden uzakta tutulması gerektiğini söyleyen Uzman Psikolog Ayben Ertem, Kurban Bayramı’nın hayvan kurban etmek dışında dayanışma ve yardımlaşma bayramı olduğunun vurgulanması, gerektiğini belirtiyor.
DAYANIŞMA ÖNEMLİ
Kurban Bayramı’nı çocuklara anlatırken manevi ve dinî yönünün ön plana çıkarılması gerektiğini anlatan Ertem, “Onlara en basit kelimeleri seçerek ve net bir şekilde, Kurban Bayramı’nın et almakta zorluk çekenlerin de et yemesine vesile olduğunu, bunun dinimizdeki önemli değerlerden biri olduğunu anlatmak gerekir” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...