Yorumsuz

Düzenleyen:
Yorumsuz

SPOR Haberleri

Beşiktaş’ın lideri, Türk futbolunun önemli değeri Ozzy ligdeki 3 maçta da hücumlarda skora direkt etki eden gol, asist, orta gibi verilerde hiç yok! Bursa maçı ise fazla süre almasına rağmen etkinliğinin daha az olduğu maç olarak dikkat çekiyor

2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri’nde rakipler Ukrayna ve Hırvatistan ama bizim gündemimiz her zaman olduğu gibi bireylerin tercihine dayalı ve günlük değişimlere uğrayan kararlar. Kısa bir bilgilendirme yapalım. Oğuzhan Özyakup Türk futbolunun önemli değeri ve gelecekte çok şeyler beklediği isim. Millî Takım’ın yeni hocası Mircea Lucescu, canlı olarak 3 maçını izlediği Oğuzhan Özyakup’u sürpriz bir şekilde kadroya almadı. Kamuoyundan hâliyle tepki geldi. Çünkü durup dururken sürekliliği olan bir ismin kesilmesi ve hiç oynamayan oyuncuların kadroya alınması “performansa dayalı” ise tezat bir durum oluşturuyordu. Oğuzhan’dan, Beşiktaş camiasından ve spor kamuoyundan haklı olarak Lucescu’ya Oğuzhan tepkileri vardı. 

> Aptallar göndermesi
Ve pazartesi günü yardımcı antrenör Tayfur Havutçu’nun bir demeci vardı. Oğuzhan Özyakup’un 2 maçın taktiği düşünülerek alınmadığı belirtiliyordu. Ne gariptir ki aynı gün TFF’nin sitesinde Oğuzhan Özyakup’un millî takım kafilesine alındığı haberi vardı. Bir gün sonra Mircea Lucescu basın toplantısında Oğuzhan konusunda şu bilgilendirmeyi yaptı; “İlk olarak, bu benimle Oğuzhan arasında olan bir şey. Üç maçla ilgili Beşiktaş kaptanı olarak formda görmedim, ardından en son maçını izledim ve biraz daha farklı düşüncelere sahip oldum. Kendisine telefon ettim. Kendisine ‘Durumun sana bağlı, bu saatten sonra ben seni burada, ekipte görmek istiyorum’ dedim. Sonuçta aramızda hiçbir sorun yok. Zaten önemli olan hayatta, hata yaptığınız zaman hatayı tekrar etmemek, gerekli tedbiri almak. Bu konuda artık bir problem yok. Sadece aptallar fikirlerini değiştirmez.”

> Şimdi soruyoruz?
Lucescu’nun kariyeri, başarıları, kültürü ortada. Zamanında ülkemizde “saçını taramıyor” diye haksız ve bel altı eleştirilerin bile yapıldığı Rumen teknik adama saha içinde kalarak soruyoruz? Oğuzhan Özyakup’un Bursa maçında topsuz oyunda göremediğimiz (!) ve istatistiklere yansımayan özellikleri mi sizi etkiledi? Ayrıca neden sadece Oğuzhan? Birilerini performansa bakmadan ve bu sezon hiçbir resmi maçta oynamamasına rağmen davet alırken Oğuzhan’ın böyle bir olayla karşı karşıya kalmasının sebebi ne? “En iyi Türk oyuncuları almaya karar verdim. Oyunun dışında tecrübeleri çok önemli. Oyunu sadece sahada oynamıyorsunuz. Oyunun hazırlanması da çok önemli. Sadece tecrübeli oyuncularla bunu daha çabuk gerçekleştirirsiniz. Bu konuda tecrübeli oyuncular bana yardımcı olacaklardır” derken kaleci Cenk Gönen 2 maçlık tecrübesiyle mi davet aldı?

Son maçta asist yapmıştı
Oğuzhan Özyakup bu yıl millî takımın oynadığı 2 maçta bir yoktu bir vardı. 2-0’lık Finlandiya mücadelesinde yedek oturan ve sonrasında 4-1 kazandığımız Kosova karşılaşmasına 11 başlayan Ozzy, Burak Yılmaz’a asist yapmış ve 74’te kenara alınmıştı. Oğuzhan kariyerinde 26 milli maçta 1 gol kaydetti.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...