TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, 2018 Dünya Kupası vizesinin ödülünü açıkladı

Düzenleyen:
TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, 2018 Dünya Kupası vizesinin ödülünü açıkladı

SPOR Haberleri

Ay-yıldızlı ekibin, Rusya’ya gitmesi halinde 2002’den daha iyi bir derece elde edeceğine inanan Servet Yardımcı “İlk üç için FIFA’nın ödeyeceği paranın yüzde 10’unu millîlere dağıtacağız” dedi

Röportaj - Hasan Sarıçiçek
Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Ay-yıldızlı ekibin, I Grubu’nu iyi bir yerde bitirip, 2018 Dünya Kupası finallerine katılması halinde, milli futbolculara 300 bin dolar prim dağıtılacağını açıkladı. TFF’nin gediklisi; Hasan Doğan, Mahmut Özgener, Mehmet Ali Aydınlar federasyonlarının değişmez ismi ve Yıldırım Demirören yönetiminin de 1. Başkan Vekili olan Servet Yardımcı ile Riva’da kısa ve içi dolu bir sohbet yaptık. 
> En az diğerleri kadar iyiyiz
TFF’deki görevinin yanı sıra UEFA Yönetim Kurulu Üyesi olan Yardımcı “Avrupa futbolunu iyi tanıyorum. Çok yetenekli ve karakterli oyunculara sahibiz. Grubumuzdaki Hırvatistan, İzlanda, Ukrayna ile rekabet edebilecek güçteyiz. A Millî Takımımıza inanıyorum. Hatta, grubumuz dışındaki bir çok takımdan daha iyi durumdayız” diye konuştu.  
> 4 puan ilaç, 6 puan bayram
TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı “Önümüzde çok önemli iki maç var. Ukrayna ve Hırvatistan karşılaşmalarından en az 4 olmak üzere 6 puan çıkarabileceğimize inanıyorum. Dört puan, finaller için ilaç, 6 puan bayram olur. İki maçı galip tamamladığımız takdirde final kapısını ardına kadar aralamış oluruz. Bizde bu güç var” dedi.
> Luce ile havamızı bulduk
Tecrübeli futbol adamı Yardımcı, Fatih Terim’in ardından takımın başına geçen Mircea Lucescu ile birlikte Ay-yıldızlı ekipte yeni beyaz bir sayfa açıldığına da dikkat çekti. Yardımcı “Lucescu ile takıma farklı bir hava geldi…  Küskünlükler, dargınlıklar bitti, takımda önemli bir kan değişimi oldu. Bunun da sahaya yansıyacağını düşünüyoruz” ifadesini kullandı.
> Herkes finalleri konuşuyor
Riva’daki kampta çok neşeli bir atmosferin yaşandığına da dikkat çeken Servet Yardımcı “Herkes finallere nasıl gidebileceğimizi konuşuyor. Bu birlik ve beraberlik ortamı; içimizdeki devi uyandırdı, yönetim olarak bu kenetlenmenin bizi Rusya’daki 2018 Dünya Kupası’na götüreceğine inanıyoruz” dedi.
> 2002’den daha iyiyiz
Türk futbolcusunun sorunun finallere kadar olan süreçte olduğuna da dikkat çeken Yardımcı “Rusya’ya gidersek ki, gideceğimize inanıyorum. Orada, 2002’dekinden çok daha büyük bir başarıya imza atarız diye düşünüyorum. Çünkü oyuncularda bu ışığı ve umudu görebiliyorsunuz” öngörüsünde bulundu.
> Kupaya 40 milyon dolar 
FIFA, finalist 32 takım arasından kupayı kazanan takıma 40 milyon dolar, ikinciyi 25 milyon dolar, üçüncüye 22 milyon dolar, dördüncüye de 20 milyon dolar prim verecek. Yardımcı, A Millî Takımımızın Rusya’daki finallerde ilk üçe girmesi hâlinde, FIFA’dan gelecek paranın yüzde 10’unu futbolculara prim olarak dağıtabileceklerini de sözlerine ekledi.              
Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...