Gazze sokaklarında Türk düğünü

Düzenleyen:
Gazze sokaklarında Türk düğünü

YAŞAM Haberleri

Gazze’de Türk kökenli bir Filistinli oğluna Türk geleneklerine uygun düğün yaptı.

Yıllar sonra Türk kökenli olduğunu öğrenen 52 yaşındaki Filistinli Mahmoud Al-Shawish Gazze’de oğluna Türk geleneklerine uygun düğün yaptı. Gazze’de düzenlenen Türk düğünü geleneklere uygun bir şekilde yapıldı. Gazze sokaklarında konvoy yapan aile araçların camlarından Türk bayrakları salladı. Türk müziklerinin çalındığı düğünde konuklarda doyasıya eğlendi

Al-Shawish 1.5 yıl önce ailesi vefat edince büyükbabasının Türk olduğunu öğrendiğini ve elinde Türk kökenli olduğuna ait belgeler bulunduğunu söyledi. Türkiye’ye giderek vatandaşlık için bütün belgeleri sağladığını kaydeden Al-Shawish 6 ay önce de Gazze’ye dönerek sonuçlar için beklediğini anlattı. Filistinli elindeki belgelerde annesinin babası Muhammad Mustafa al-Zibq’ın Türkiye’nin İzmir şehrinden olduğunu belirterek 120 yıl önce Osmanlı Ordusunda hizmet yaptığına dair belgelerin olduğunu açıkladı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...