Uyuşturucu ile mücadelede dünyaya örnek olduk

Düzenleyen:
Uyuşturucu ile mücadelede dünyaya örnek olduk

YAŞAM Haberleri

Son 3 yılda zehir bataklığından kurtulan 4 bin 908 kişi istihdam edilip, sosyal hayata kazandırıldı.

İSMAİL SONSUZ

Hükûmet, son yıllarda artan uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili etkili mücadesini sürdürüyor. Gençleri bu bataklıktan kurtarmak için eylem planı devreye sokulurken, bir taraftan da sosyal hayatan adapte olmaları için çalışmalar yürütülüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İŞKUR kanalıyla başlattığı entegrasyon projesi ile bu zehirden kurtulanlara da yeni bir sayfa açılıyor. Proje kapsamında, son 3 yılda uyuşturucuyu bırakan 4 bin 908 kişi istihdam edildi. Öte yandan Türkiye’nin uyuşturucuya karşı yaptığı kapsamlı çalışmalar, uluslararası kamuoyu tarafından da takdir edildi. Uygulanan program, Dünya Sağlık Örgütü tarafından İngilizceye çevrilip, iyi uygulama örneği olarak diğer ülkelere tavsiye edildi. İşte ‘Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı’ çerçevesinde yapılan çalışmalardan bazıları şunlar:
∂ Kurumlar arası güçlü bir işbirliği ve koordinasyon mekanizması kuruldu.
∂ Bir yandan gümrük kapıları ve sınırlar güçlendirilerek, diğer yandan sokak satıcılarına yönelik operasyonlar arttırıldı. Böylelikle uyuşturucunun gençlere ulaşması zorlaştırıldı.
∂ Uyuşturucu ile ilgili suçlarda uygulanan cezai müeyyideler artırıldı.
∂ Bir kişi hakkında defalarca tedavi ve denetimli serbestlik kararı verilmesi engellenerek sadece bir defayla sınırlandırılması sağlandı.
∂ Toplumun bütün kesimlerine eğitimler verilerek uyuşturucuyla mücadele konusunda toplumsal farkındalık artırıldı.
∂ Bağımlılıktan kurtarılan gençler hem sosyal hayata adapte edildi hem de iş sahibi yapıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...