Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Görev sırası MPT-76’da!

Düzenleyen:
Görev sırası MPT-76’da!

GÜNDEM Haberleri

Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve MKE Silah Fabrikası’nda üretilerek bu yılın ilk ayında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne(TSK) teslim edilen Milli Piyade Tüfeği (MPT-76) ilk defa bir törende Mehmetçikle yer aldı.

Ünsal Ergel ANKARA

Türk mühendisler tarafından tasarlanan ve MKE Silah Fabrikası’nda üretilerek bu yılın ilk ayında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne(TSK) teslim edilen Milli Piyade Tüfeği (MPT-76) ilk defa bir törende Mehmetçikle yer aldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle Ankara’da düzenlenen törenlerde, Mehmetçik yeni silahı MPT-76 ile törende göz doldurdu. 20 Ocak 2017 tarihinde törenle TSK’ya teslim edilen MPT-76’lar, önceki gün Genelkurmay’dan Ulus’taki ilk Meclis giden Mehmetçiklerle yer aldı. NATO’nun 42 testini geçen tek piyade tüfeği olma özelliğine sahip MPT-76’nın törene katılan tüm birliklere verildiği dikkat çekti.

ÖNEMLİ BİR KAZANIM
TSK’nın envanterinde önemli bir yer bulan MPT-76, dakikada 650 atım yapabilmesi ve 600 metre menzile sahip olması nedeniyle oldukça kıymetli bir silah. Kar, yağmur, bataklık demeden çalışmaya devam eden MPT-76, MKE’nin de gurur kaynağı. Yerli ve milli imkânlarla geliştirilen, her türlü arazi ve hava şartlarında görev yapabilen MPT-76’nın seri üretimi yılbaşında tamamlanmıştı. Son dönemde devlet olarak üzerine düşülen TSK’nın millîleşmesi unsurunun önemli bir örneği olan MPT-76, 14 yıllık bir çalışmanın sonucu olarak Türk mühendislerince üretilmişti. Türkiye’nin savunma sanayisinde dışa bağımlılık oranında yüzde 40 oranında düşme sağlayan MPT-76’nın, özellikle terörle mücadele eden birimlerde aktif olarak yılbaşından itibaren kullanıldığı da biliniyor. 

600 metreye kadar etkili
4,1 kilogram ağırlığında gövde yapısına sahip olan tüfek, 600 metreye kadar etkili bir menzile sahip. 12 bin atıma kadar namlu ömrüne sahip olan MPT-76, 7,62 çapında mermi kullanıyor. Tüfeğin en dikkat çeken özelliklerinden birisi de atış hızı. Dakikada 650 atım yapabilen tüfek, bu özelliğiyle de dikkatleri üzerine çekiyor.
 İşte MPT-76’nın diğer özellikleri:

¥ Ağırlık: 4,1 kg 
(Aksesuarsız)
¥ Uzunluk: 920 mm (Dipçik kapalı)
¥ Etkili Menzil: 
600 metre
¥ Şarjör 
Kapasitesi: 20
¥ Namlu Ömrü: 12.000 atım
¥ Kalibre: 
7,62
¥ Atış Hızı: 
650 atım/dakika
¥ Mermi Çıkış Hızı: 800 m/s

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...