Vatan Şaşmaz ile katili Filiz Aker'in cep telefonu şifreleri kırılamadı

Düzenleyen:
Vatan Şaşmaz ile katili Filiz Aker'in cep telefonu şifreleri kırılamadı

GÜNDEM Haberleri

Ülkeyi sarsan Vatan Şaşmaz cinayetiyle ilgili yeni detaylar geldi. Şaşmaz ile katili Filiz Aker'in telefon şifrelerinin kırılamadığı, telefon üreticileriyle görüşüleceği bildirildi.

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz'ı öldürdükten sonra intihar eden Filiz Aker'le ilgili soruşturmada polis Şaşmaz ve Aker'in kilitli cep telefonlarını henüz açamadı. Kapalı iPhone telefon her yanlış şifre girişinin ardından bir süre kilitleniyor. Bilişim uzmanları her yanlış denemede kilitleme süresinin katlanarak arttığını, bu nedenle şifrenin kırılmasının olanaksız hale geldiğini belirtiyorlar.

10 YANLIŞ DENEMEDE TÜM BİLGİLER SİLİNEBİLİR

Çok sayıda denemenin ardından telefon kendisini kapatırken, "iTunes'a bağlanmanız gerekiyor" diye bir mesaj çıkıyor. Bu mesajın ardından telefonun bir bilgisayara bağlanması şart hale geliyor. Ancak bu şekilde de yanlış şifre denemeleri sürerse cihaz içindeki tüm bilgileri silip fabrika ayarlarına geri dönüyor. Kullanıcı iPhone güvenlik ayarlarından, 10 yanlış denemede tüm bilgilerin silinmesini de isteyebiliyor.

ABD'DE DAVA KONUSU OLMUŞTU

Geçen yıl ABD'nin San Bernardino kentinde bir terör saldırısı gerçekleştiren kişinin üzerinde kapalı bir iPhone bulunmuş, ABD polisi Apple'ın şifreyi açması için mahkemeye başvurmuştu. Dava sürerken polis, bir "üçüncü tarafın" yardımıyla iPhone'u açabildiğini belirterek başvuruyu geri çekti. Bir süredir bazı şirketlerin tüm akıllı telefonların kilitlerinin açılması ve hatta izlenmesi gibi yasal anlamda "gri alanda" bulunan hizmetler veriyor

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...