Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Milyonlar şeytan taşlayıp hacı oldu

Düzenleyen:
Milyonlar şeytan taşlayıp hacı oldu

GÜNDEM Haberleri

Son 5 yılın en büyük hac mevsimi yaşandı. 2 milyon 352 bin 122 kişi hac ibadetini yerine getirdi. Yollar âdeta beyaz kesti.

İrfan Özfatura MEKKE
Hangi foto muhabiri böyle bir anı yaşamak istemezdi ki? Düşünün yollar, kaldırımlar bembeyaz, Araplar tarik beyda (sokak beyaz) diyorlar, şevari beyda (caddeler beyaz). Dün Arafat’ta vakfeye duran hacı adayları gün batımı ile yola çıktılar. Kendilerine tahsis edilen hususi yollarlar Müzdelife’ye geldiler. Gecelerini zikir ve şükür ile kıymetlendirdiler. Ovaları lebbeyk sedaları çınlattılar. Bu arada nohuttan büyük fındıktan küçük 70 adet taş topladılar. Bunları yıkayıp paklayıp keselerine koydular. Namazlar cem-i tehir ile kılındı, gün ışımaya başlarken cemerata (şeytan taşlamaya) doğru yola çıkıldı. Müthiş bir kalabalık vardı lakin acele etmediler, kuralları çiğnemediler, yaşlılara destek oldular. Nitekim beyaz yürüyüş birkaç saat içinde tamamlandı. Taşını da atan müminler vazifelerini yapmış insanların huzuru ile evlerine otellerine koştular. Kurbanınız kesildi haberi aldıktan sonra saçlarını kısaltan hacı adayları Ziyaret Tavafı ve sayını da yaptıktan sonra hacı oldu. 2017’nin son beş yılın en kalabalık hac mevsimi olduğunu duyuran Suudi Arabistan İstatistik Kurumu “2 milyon 352 bin 122 kişi, hac ibadetini yerine getirerek hacı oldu” açıklamasında bulundu.

Milyonlar şeytan taşlayıp hacı oldu

Şeytan taşlamadan sonra vacip olan şükür kurbanını kestiren hacı adayları, tıraş olarak ihramdan çıktı

Milyonlar şeytan taşlayıp hacı oldu

Milyonlarca Müslüman lebbeyk sedalarıyla, güneşin doğmasıyla birlikte kilometrelerce yol katetti. 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...