Tarlaya gitmiyorlar bilim öğreniyorlar

Düzenleyen:
Tarlaya gitmiyorlar bilim öğreniyorlar

Ekonomi Haberleri

Egeli iş adamları, çocukların tarlada çalışmasının önüne geçilmesi maksadıyla yürüttüğü proje ile yüzlerce öğrenciyi çapadan kurtardı

Halime Gürbüz DENİZLİ
Bugün bütün dünyada çocuk işçiliğinin azaltılması için projeler hayata geçiriliyor. Ülkemizde de iddialı çalışmalar yürütülüyor. Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği de (ESİAD), bu konuda örnek adımlar atıyor. ESİAD, 2015 yılından beri Ege Bölgesi’nin köylerinde yaşayan ve hayatlarını çiftçilik yaparak devam ettiren ailelerin çocuklarının, erken yaşta tarlada çalışmasının önüne geçilmesi ve okul programlarının desteklenmesi amacıyla, yaz tatili süresinde “Eğlenceli Bilim Ege Köylerinde” isimli sosyal sorumluluk projesini yürütüyor.
Denizli’nin Acıpayam ilçesi Kuyucak köyünde uyguladıkları sosyal sorumluluk projesini yerinde anlatan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, “Çiftçi ailelerin 9-12 yaş aralığındaki çocuklarına yönelik planlanan yaz tatili aktivitelerinde; ders programlarını destekler nitelikte geliştirilen fen, matematik, spor, müzik ve dijital teknoloji içerikleri ile, becerilerinin gelişimine katkıda bulunuyoruz. 2015 yılında Denizli’nin Tavas ilçesinde başlatılan ve yerleşik kamplarda toplam 80 çocuğa ulaşan proje, 2016’da İzmir, Aydın, Manisa ve Uşak olmak üzere dört farklı ile yayıldı ve toplam 526 çocuğa ulaşıldı. Bu sene de Denizli, İzmir ve Uşak’ta 7 farklı köyde yaklaşık 700 çocuğa ulaşarak tamamlamayı hedefliyoruz. Bu programların uygulanması aşamasında 10 öğretmen, 2 ay boyunca köy okullarında çocuklarımıza eğitim veriyor. Onların gelişimini gözlemliyorlar ve raporluyorlar. Projenin hayata geçirilmesinde yerel yetkililer ile ailelerin çok büyük özverileri var. Onlara da çok teşekkür ediyoruz” dedi.
ESİAD, TARIM 4.0 vizyonu kapsamında Ege Bölgesinde tarımsal dinamiklerin geliştirilmesini de amaçlıyor. Bu vizyon, bölgenin kendi tarımsal kaynaklarını daha verimli kullanabilmesi için gerekli olan altyapıyı sağlarken, bunu destekleyecek birçok projenin de hayata geçirilmesini hedefliyor. Fadıl Sivri, “Gıda güvenliğine dönük projeler arasında, tarımda çocuk işçiliğinin engellenmesi için yaptığımız proje de önemli bir yer tutuyor” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...