Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Akıllı köy ile toprakla barışık ürün bulunuyor

Düzenleyen:
Akıllı köy ile  toprakla barışık  ürün bulunuyor

Ekonomi Haberleri

Vodafone ve TABİT iş birliğiyle Aydın’ın Kasaplar köyünde hayata geçirilen Vodafone Akıllı Köy’de, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından 5 dekarlık bir alanda yürütülen patates denemesinde hasat yapıldı.

Vodafone ve TABİT iş birliğiyle Aydın’ın Kasaplar köyünde hayata geçirilen Vodafone Akıllı Köy’de, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından 5 dekarlık bir alanda yürütülen patates denemesinde hasat yapıldı. Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Rıza Posacı, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Gün Kırcalıoğlu ve Teknik Personel Dr. Çiğdem Kaya’nın da katıldığı hasat etkinliğinde, dekar başına 5 tona kadar patates alınarak önemli bir başarıya imza atıldı. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, “Kasaplar köyünde, uçtan uca dijital teknolojilerle donatılmış, dünyanın ve Türkiye’nin ilk akıllı köyünü kurduk. Bu Akıllı Köy, içinde bulunduğumuz bilgi çağında geleneksel tarım yöntemlerini ileri teknolojinin olanaklarıyla birleştiren yeni nesil bir kırsal yaşam modeli sunuyor. Bu deneme ile bölgeye adapte olabilecek patates çeşitleri, gübre uygulamaları hakkında birtakım istatistiki verilere ulaştık. Dünyada 4 binden fazla patates çeşidi var. Bu denemede bölgeye uygun erkenci patates çeşitlerini seçtik. Günümüzde dijital teknolojiler, tarım için büyük avantajlar sağlıyor. Sadece maliyetleri düşürmekle kalmıyor, çiftçinin ağır yükünü de hafifletiyor” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...