Geri dönüşen teknoloji

Düzenleyen:
Geri dönüşen teknoloji

Ekonomi Haberleri

Çevre dostu teknolojiler başta olmak üzere 450 yenilikçi ürünle IFA’da yerini alan Grundig, “Sürdürülebilir Ev 2.0” teması ile su ve enerjiden tasarruf ederken israfın da önüne geçiyor

Ömer Temur

Dünyada nüfus artışına paralel olarak tüketim çılgınlığı yaşanıyor. Sınırlı kaynaklara rağmen tüketimdeki hızlı artış, sürdürülebilir bir dünya için geri dönüşümü elzem kılıyor. Bu alandaki yenilikçi ürünlerini “Sürdürülebilir Ev 2.0” teması altında IFA’da sergileyen Grundig, su ve enerjiden tasarruf ederken, israfın da önüne geçiyor. Grundig’in sürdürülebilir ürünleri arasında yer alan ve çamaşır makineleri için tasarladığı PET Tambur, geri dönüştürülmüş plastik şişelerden üretiliyor ve bu sayede plastik şişe atık miktarını azaltarak enerji tasarrufu sağlıyor. Her bir tambur için 60 adet PET şişe kullanılıyor. Üretimin ilk aşamasında, çığır açan bu yeni teknoloji için yıllık 6,6 milyon şişe kullanılması ve böylece her yıl toplamda 5,7 milyon kWh’lik enerji tasarrufu sağlanması planlanıyor. Günümüzde ortalama bir hane, yılda yaklaşık 3.350 kWh enerji tüketiyor. Bu da geri dönüştürülmüş pet şişelerden üretilen tamburlardan ilk aşamada sağlanan enerji tasarrufunun, yaklaşık 1700 evin yıllık enerji tüketimine eşit olduğu anlamına geliyor. Pet şişelerin geri dönüştürülmesiyle, karbondioksit salınımı da yılda 885 tona kadar azaltılabiliyor. Sürdürülebilir bir başka ürün ise geri dönüştürülmüş elektik süpürgesi. Üründe kullanılan plastik materyalin yüzde 80’i Arçelik A.Ş.’nin Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar tesisinde dönüştürülmüş plastiklerden oluşuyor.
BUZDOLABI UYARACAK
Grundig’in yeni buzdolaplarında bulunan yenilikçi Gerçek Zamanlı Stok Takibi sistemi, tüketicilere, gıda takibi yaparak israfı en aza indirme ve saha sağlıklı beslenme fırsatı sunuyor. Gerçek Zamanlı Stok Takibi teknolojisi, buzdolabındaki her bir ürünün durumunu takip ediyor, buzdolabı ve derin dondurucuda saklanan tüm gıdaların besin değerlerini gösteriyor, bunlarla hazırlanabilecek yemek tarifleri sunuyor ve son kullanma tarihleri yaklaştığında HomeWhiz uygulaması aracılığıyla alarm veriyor. Böylece tüketiciler bir yandan gıda israfını en aza indirirken, en lezzetli yemekleri yapma fırsatını da buluyor.
İLK ADIMI EVDEN ATTIK
Grundig’in “Sürdürülebilir Ev 2.0” temasına dikkat çeken  Arçelik A.Ş. CEO’su Hakan Bulgurlu, “Grundig, sadece tüketici ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanan değil, giderek azalan doğal kaynakları korumak için de ileri teknoloji geliştirmeyi benimsemiş bir marka. Sürdürülebilir bir dünya hedefi için ilk adımın evde atılması gerektiğine inanıyoruz. Grundig’in ürünleri de bu alanda öncü özellikleriyle öne çıkıyor” dedi. Yarının dijital dünyasına bugünden hazırlıklı olduklarını vurgulayan Bulgurlu, “Ev teknolojilerinin geleceğini şimdiden kurguluyoruz. Nesnelerin interneti (IoT) evleri ve tüketicilerin günlük hayatını dönüştürüyor. Akıllı teknolojiler zaman ve enerji tasarrufu yapmamıza yardımcı oluyor. Premium markamız Grundig, cihazlar arasındaki bağlantıların ve sürdürülebilir teknolojik ürünlerin öne çıkacağı, geleceğin evlerini şimdiden tasarlıyor” diye konuştu.

Mutfakta sanal kullanıcı deneyimi

Arçelik Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Can Dinçer, bu yıl fuarda akıllı ev teknolojisi HomeWhiz, Sanal Kullanıcı Deneyimi Teknolojisi VUX ve sürdürülebilir çevre dostu teknolojiler başta olmak üzere 450 yenilikçi ürünle yer aldıklarını söyledi. Dinçer, “Evin her yerindeki bağlı aletlerle senkronize olan HomeWhiz; bulaşık, çamaşır makineleri, fırınlar, ankastre ocak/davlumbazların yanı sıra ev otomasyonu, eğlence ve sağlıklı hayat ürünleriyle de uyumlu şekilde çalışıyor. Mermer indüksiyonlu ocak ile entegre VUX (Sanal Kullanıcı Deneyimi), kullanıcılarına tek bir panelden kontrol imkânı sunarak geleceğin mutfak deneyimini yaşatıyor. Ankastre fırın Gourmet Chef ile, profesyonel aşçıyı mutfağınıza getiriyoruz. İnovatif Airtouch teknolojisiyle, ‘kurutma yapılmaz’ etiketi bulanan çamaşırlarınızı da kurutabiliyorsunuz” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...