Yetiştirme yurtları “çocuk evleri”ne dönüştürülüyor

Düzenleyen:
Yetiştirme yurtları “çocuk evleri”ne dönüştürülüyor

YAŞAM Haberleri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, yetiştirme yurtları konseptini tamamen ortadan kaldıracaklarını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, yetiştirme yurtları konseptini tamamen ortadan kaldıracaklarını belirtti. Edirnekapı Şehitliği’ndeki etkinliğin ardından Darülaceze’yi ziyaret eden Bakan Kaya, Türkiye genelinde büyük bir dönüşüm gerçekleştireceklerini ifade ederek şöyle konuştu: “Türkiye genelinde bütün çocuk yetiştirme yurtlarını çocuk evlerine dönüştürdük. Dönüşüm yıl sonu itibarıyla tamamlanmış olacak. Artık çocuklarımız, ‘çocuk evleri sitesi’ dediğimiz modellerle ya da ‘çocuk evleri’ dediğimiz evlerimizde yaşayacak. Kasımpaşa Çocuk Yuvası’nı da Kasımpaşa Sevgi Evleri Sitesi’ne dönüştürdük. Çocuklarımız artık daha geniş bir ortamda, daha az sayıda ev tipi bakım ortamlarında, özel ilgiyle daha güzel şekilde geleceğe hazırlanacak. Bu dönüşümün de çocuklarımızın geleceği için çok hayırlı olduğunu düşünüyorum. Allah’ın izniyle çocuklarımız geleceğe çok daha güvenle hazırlanacak. Onların daha sağlıklı ortamda yetişmeleri, eğitimlerini daha güzel ve başarılı tamamlamaları, aynı zamanda farklı etkinlikler yapabilmeleri, daha yakından ilgi görmeleri için bu dönüşümü gerçekleştirdik. Dönüşümün de ülkemiz, milletimiz ve evlatlarımız için hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...