Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de sağlık reformu 2015'e ertelendi

/ Kaynak: AA
ABD'de sağlık reformu 2015'e ertelendi

DÜNYA Haberleri  / AA

Obama yönetiminin yürürlüğe koyduğu sağlık reformunda, iş yerlerinin tüm çalışanlarına 2014 yılından itibaren sağlık sigortası yapması zorunluluğu hükmünü, 2015'e ertelendi.

ABD'de, Barack Obama yönetiminin yürürlüğe koyduğu nda, iş yerlerinin tüm çalışanlarına 2014 yılından itibaren sağlık sigortası yapması zorunluluğu hükmünü, 2015 yılına ertelendi. Obama'nın 2010 yılında onaylanan en büyük reformlarından olan sağlık reformunun önemli maddeleri gelecek yıl hayata geçecekti. Her bireyin sağlık sigortası yaptırması, 50 ve daha fazla çalışana sahip iş yerlerinin tüm çalışanlarını sigortalı kılması zorunluluğu bu hükümler arasındaydı. Obama yönetimi, iş yerlerinin çalışanlarına sağlık sigortası yaptırması zorunluluğu hükmünü bir yıl erteleyerek 2015 yılına bıraktı. Bu noktada, şirketlerin talepleri ile yasanın daha etkili uygulanabilmesinin sigorta şirketlerinin değişikliklerle ilgili zamana ihtiyaç duyması gibi nedenler ortaya konuldu. Ancak Obama yönetiminin, 2014 yılı sonlarında ABD Kongresi seçimlerine hazırlanan ülkede, Cumhuriyetçilerden gelebilecek olası eleştirilere karşı bir seçim hamlesi olarak bu adımı attığı yorumları da yapılıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...