Yaşlılara ‘manevi evlat’ hizmeti

Düzenleyen:
Yaşlılara ‘manevi  evlat’ hizmeti

YAŞAM Haberleri

Yaşlıların hayatını kolaylaştıran hizmetleriyle 2015 yılında “Yaşlı Dostu Kent” ödülü alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya başladığı online sistem sayesinde yaşlılara 24 saat “manevi evlat” hizmeti veriyor.

Proje sayesinde 65 yaş üstü yalnız yaşayan, günlük hayatlarını tek başına sürdüremeyen yaşlıların sağlık durumları, kişisel bakımları, yaşadıkları evin temizlik ihtiyaçları ve sıcak yemekleri bu merkez tarafından “tek tuşla” karşılanıyor. İlk etapta yaklaşık 120 yaşlıya ulaşan ekipler, merkezden 24 saat yaşlıların şeker ve tansiyonu başta olmak üzere evlerine yerleştirilen sensörlerle de yangın, su baskını ve gaz sızıntısı olup olmadığını takip ediyor. Tırnak bakımından saç taramasına kadar yaşlıların her şeyiyle ilgilenen ekipler, manevi evlatları gibi hizmet veriyor. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...