Üniversite'de çatışma, 16 ölü 200 yaralı

/ Kaynak: CHA
Üniversite'de çatışma, 16 ölü 200 yaralı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Kahire Üniversitesi'nde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi destekçileri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda en az 16 kişi öldü, 200'den fazla kişi yaralandı.

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Kahire Üniversitesi'nde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi destekçileri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda en az 16 kişi öldü, 200'den fazla kişi yaralandı. Devlet televizyonunda yayınlanan haberlere göre, göstericilerle güvenlik güçlerinin çatıştığı, üniversiteden silah seslerinin yükseldiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı sözcüsü, yaralıların hastanelere kaldırıldığını, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini açıkladı. Başta Kahire'deki Tahrir Meydanı olmak üzere ülkenin değişik yerlerinde binlerce kişinin protestoları da gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, son açıklamasında, ordunun müdahale sinyaline ilişkin "geri adım atmayacağını" yinelemiş, kendisinin "meşruiyetin muhafızı" olduğunu belirtmişti.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...