Yunan adasında nüfusu kadar Türk

Düzenleyen:
Yunan adasında nüfusu kadar Türk

Ekonomi Haberleri

Deniz aynı deniz, iklim aynı iklim, ada ise fazlasıyla var. Ama Türkler, komşuya akın etti. Tatilde bazı Yunan adalarına nüfusu kadar Türk gitti. Mesela Lipsi’ye demir atan teknelerin yüzde 80’i Türk bayraklı. Burada üç katı para harcayan vatandaşlarımızı Yunanlar dört gözle bekliyor.

Uzun bayram tatili Yunan Adaları’ndaki turizmcilerin yüzünü güldürdü. Türk vatandaşlar Yunan adalarına âdeta akın etti. Oniki adalar olarak bilinen Dodekanisos adalarına, sadece 600 nüfusu bulunan Lipsi adasına, nüfusu kadar Türk vatandaşı turist olarak gitti. Aylar önceden bayram tatilinin uzunluğundan haberdar olan ada halkı Türk gemilerini ve feribotlarla gelen Türk vatandaşlarını karşıladı. Bayramın ilk gününde adaya demir adatan teknelerin yüzde 80’inin Türk bayraklı olduğunu söyleyen Lipsi Belediye Başkanı Fotis Mangos, bu bayram adanın nüfusu kadar Türk vatandaşını adalarına geldiğini ifade ederek “Türk turisleri her yıl dörtgözle bekliyoruz. Dostlarımız, kardeşlerimizi burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Türk ziyaretçilerimiz ada ekonomisi için büyük önem taşıyor.” dedi.
Yunanistan’a geçen yıl 1 milyon Türk turist gitmişti. Bu yıl sayının en az ikiye katlanması bekleniyor. 
Yunan adasında nüfusu kadar Türk
Bodrum’dan sadece 2,5 saat uzaklıkta olan Lipsi adası, yelkencilerin gizli koyları arasından biri. Çok fazla tesisleşme görülmeyen adanın kıyı şeridinde 600 kişi yaşıyor. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...