Islak mendille dünyanın etrafını 714 defa sardı

Düzenleyen:
Islak mendille dünyanın etrafını 714 defa sardı

Ekonomi Haberleri

Türkiye ıslak mendil sektöründe faaliyet gösteren Sapro Temizlik Ürünleri, son 20 yılda Türkiye’nin 6 yıllık ıslak mendil ihtiyacını üretti.

Yatırımlarla üretim kapasitesini artıran ve iç pazar payını yüzde 40’a yükselten Sapro, son verilerle her 2,5 yılda Türkiye pazarının bir yıllık ihtiyacı kadar üretime imza atıyor. Günlük ıslak mendil üretimi 120 milyon yaprağa ulaşan Sapro’nun ürettiği ıslak mendillerin her bir yaprağı yan yana konulduğunda 28 milyon 571 bin kilometre uzunluk elde ediliyor. Bu rakam, dünyanın etrafını 714 defa dolaşacak, dünya ile ay arasındaki mesafeyi 75 kere katedecek uzunluk anlamına geliyor. 1997 yılında faaliyete başlayan Sapro, Türkiye’nin en büyük, ıslak mendil üreticisi konumunda. Sektörün açık ara farkla ihracat birincisi olan Sapro, 62 ülkeye ihracat yapıyor.  

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...